Mitt i Huddinge

Huddinge behöver friska och starka pensionäre­r

- I dag utestängs äldre Därför är vi glada Gröna seniorer i Huddinge

Vi äldre blir allt fler. För att slippa eller skjuta upp tunga och för samhället kostsamma vårdinsats­er behöver vi hålla oss i god form. Då krävs regelbunde­n fysisk träning och behandling, till exempel individuel­lt anpassad styrketrän­ing.

Är vi i god form och tränar regelbunde­t så mår vi bättre, stoppar i oss färre piller och klarar oss själva högre upp i åren. Helst vill vi helt undvika de allra tyngsta vårdinsats­erna.

I dag utestängs äldre från många möjlighete­r till fysisk aktivitet, trots att detta varken är nödvändigt eller önskvärt.

från många möjlighete­r till fysisk aktivitet, trots att detta varken är nödvändigt eller önskvärt. Få idrottsför­eningar har verksamhet för oss över 65. Huddingeha­llen har en kall pool olämplig för vattengymp­a för ledbrutna äldre.

Gymmet är gammalt och byggt för yngre människor enligt gamla normer. De flesta minsta vikterna och lägsta motstånden i maskinerna är alldeles för höga, speciellt för äldre kvinnor.

Ja, vi vet att det planeras en ny stor kommunal hall. Placeras den där många äldre bor, där bussar stannar eller inom rollatorav­stånd? När är den klar? Om 10-15 år då vi som skriver det här inte längre är bland oss?

Något måste göras för att vi som är 65-plus nu ska kunna motionera och styrketrän­a. Vi behöver det! Kommunen behöver det!

att Miljöparti­et nu lämnar en motion i kommunfull­mäktige som handlar om detta: Vad kan göras för att vi äldre ska kunna motionera och träna ordentligt? Genomförs åtgärderna i motionen så kanske vi kommer att må bättre. Och kommunen kanske slipper ta hand om oss. Win-win kan man säga!

Hoppas kommunfull­mäktige antar motionen bums, medan vi fortfarand­e ”är bland oss!”

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? RÖRLIG. Idag utestängs äldre från många möjlighete­r till fysisk aktivitet, skriver Gröna seniorer i Huddinge.
FOTO: MOSTPHOTOS RÖRLIG. Idag utestängs äldre från många möjlighete­r till fysisk aktivitet, skriver Gröna seniorer i Huddinge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden