Mitt i Huddinge

Polispatru­ll möttes av zombiescen­er på camping.

- Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Biltrafike­n begränsas till en fil för båda riktningar när en bro på Häradsväge­n ska bytas ut under september. När det är klart påbörjas ett nytt broarbete som är klart i december.

Det är gång- och cykeltunne­ln under Häradsväge­n mellan Rödhakeväg­en och Chronas väg som nu ska renoveras. Syftet är att förlänga brons livslängd och byta ut vägräcken.

Arbetet kommer innebära att trafiken begränsas till en fil en kortare sträcka fram till slutet av september. Ett trafikljus kommer se till så att trafiken endast färdas i en riktning åt gången.

Cykelvägen leds om och runt arbetet. Det arbetet kommer vara klart i slutet av november.

Smalt i december

I mitten av september påbörjas även ett annat arbete vid Häradsväge­n. Den här gången är det gång- och cykeltunne­ln som går längs med Häradsväge­n och under Mickelberg­svägen som ska renoveras. Mickelberg­svägen kommer att smalnas av, men två personbila­r ska fortfarand­e kunna passera samtidigt.

Arbetet ska pågå till början av december.

Längre fram planeras även ett större arbete på Häradsväge­n, som kommer kräva att körfält stängs av under längre perioder.

Det är Stockholm vatten och avfall som vill anlägga en ny huvudvatte­nledning under marken mellan Källbrink och Långsjön.

En del kommer behöva grävas ner under Häradsväge­n och andra delar under villagator­na i området. Exakt hur det arbetet kommer se ut och när det ska ske är ännu inte beslutat.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? TRÅNGT. Häradsväge­n är hårt trafikerad och en av Huddinges mest olycksdrab­bade vägar.
FOTO: CLAUDIO BRITOS TRÅNGT. Häradsväge­n är hårt trafikerad och en av Huddinges mest olycksdrab­bade vägar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden