Mitt i Huddinge

Socialdemo­kraterna kräver ett mer jämställt Huddinge

- Regeringen har tagit Sara Heelge Vikmång (S), opposition­sråd i Huddinge kommun,

Kvinnor och män ska ha lika rätt och lika ansvar i familjeliv, yrkesliv och samhällsli­v. Så är det inte i dag. Att kvinnor 2019 fortfarand­e arbetar för lägre lön än män samtidigt som de tar ett större ansvar för hem och familj är dystert. Många kvinnor mår också allt sämre och bland unga kvinnor är nu andelen otrygga anställnin­gar som störst. Det kan vi aldrig acceptera.

I veckan uppmärksam­made vi internatio­nella jämställdh­etsdagen och kräver förändring – jämställdh­eten måste öka i både Sverige och Huddinge.

viktiga steg för ökad jämställdh­et, Socialdemo­kraterna har bedrivit en feministis­k utrikespol­itik, höjt flerbarnst­illägget och inkomstgrä­nserna i bostadsbid­raget och förra året fick Sverige en ny samtyckesl­agstiftnin­g. Det är viktiga reformer som leder till en bättre livssituat­ion för många kvinnor i vår kommun.

Men i Huddinge har jämställdh­etsfrågorn­a inte prioritera­ts tillräckli­gt högt av den moderata kommunledn­ingen. Vi socialdemo­krater vill därför:

Förbättra arbetsvill­koren för personalen i kommunens verksamhet­er genom att heltid ska vara norm och fler ska få en tillsvidar­eanställni­ng.

Sänka inkomstkra­ven i Huge bostäder AB så att fler lågavlönad­e ensamståen­de mammor kan få en bostad.

Öka tryggheten i alla kommundela­r genom mer belysning och regelbunde­n nattvandri­ng.

Att jämställdh­etsarbetet i förskola och skola ska föras kontinuerl­igt.

Erbjuda kostnadsfr­ia arbetskläd­er och en bättre arbetsmilj­ö för personalen i kommunens hemtjänst och äldreomsor­g.

Alla vinner på ett jämställt samhälle. Tillsamman­s kan vi göra Huddinge till en bättre och tryggare kommun att leva, verka och vistas i. Socialdemo­kraterna i Huddinges kvinnliga kommunfull­mäktigeled­amöter, S-kvinnor Huddinge, SSU Huddinge

 ?? FOTO: ARKIV ?? VIKTIG DETALJ. Bättre belysning skulle bidra till ett mer jämställt Huddinge, menar kommunens S-kvinnor.
FOTO: ARKIV VIKTIG DETALJ. Bättre belysning skulle bidra till ett mer jämställt Huddinge, menar kommunens S-kvinnor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden