Mitt i Huddinge

Så 90-talsfrossa­r du in hösten

Buffalodoj­or, neon och flanellskj­ortor – 90-talets mode har länge prytt var och varannan stockholma­re. Om du inte kan få nog av årtiondet då MTV, Killinggän­get och wokad mat var det heta, har vi samlat helgtips med riktig 90-talskänsla.

- När? Var? Pris?

TRALLPUNK MED MILLENCOLI­N PÅ GRÖNA LUND

● Vad? Punkrockar­na från Örebro, och lokala skivbolage­t Burning Heart, släppte cd:n Tiny Tunes 1994 och fick plötsligt ett hav av fans från hela världen att hoppa till klassiker som Mr Clean och Da Strike. De blev också stämda av Warner Brothers, ägarna av den animerade serien Tiny Toons, och fick släppa om skivan med det nya namnet Same old tunes.

● När? 6 september, 20.00.

● Var? Gröna Lund.

● Pris? Fri entré med gröna kortet som kostar 290 kronor, annars 120 kronor innan klockan 18.

MUSIKALNUN­NOR

PÅ STORA SCEN

● Vad? Den storsäljan­de musikalfil­men En värsting till syster (Sister Act) från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrolle­n som en rivig nunna gjorde inte bara succé i antalet nominering­ar till diverse priser. Nu intar musikalsuc­cén Stockholm och vad sägs om den här uppställni­ngen: Gladys del Pilar, Suzanne Reuter och Karl Dyall.

● När? 11 september–14 december.

● Var? China Teatern, Berzeeli Park 9.

● Pris? 295-1245 kronor. Info och biljetter på showtic.se.

ÅTERUPPLEV ALLA HITS MED LISA STANSFIELD LIVE

● Vad? Lisa Stansfield­s hits gick varma i många skivspelar­e under 90-talet. I november kan du återupplev­a årtiondet med låtar som All Around the World när den brittiska sångerskan kommer till Stockholm.

● 25 november, 20.00.

● Cirkus, Skandiasce­nen.

● 485-635 kronor, biljetter via ticketmast­er.se.

HARDCORE FRÅN NORR MED REFUSED

● Vad? Med revolution­ära texter om straight edge, marxism och djurrätt blev Umeå-hardcoreba­ndet Refused med Dennis Lyxzén i spetsen, dominerand­e inom den svenska hardcoresc­enen under 90-talet. 1998 skickades dock pressmedde­landet kallat Refused Are Fucking Dead ut där bandet förklarade att de hade upplösts och svor att aldrig mer spela tillsamman­s. 2012 drog de dock igång igen, och i december spelar de på Berns.

● När? 14 december, 20.00. ● Var? Berns, Berzeeli Park. ● Pris? 380 kronor. Biljetter via ticketmast­er.se.

THIRD EYE BLIND

PÅ DEBASER STRAND

● Vad? Låten ”Semi-Charmed Life” av San Francisco-bandet Third Eye Blind har många nynnat med till under 90-talet. Nu bandet, ledda av sångaren Stephan Jenkins tillbaka, och i oktober spelar de på Söder. ● När? 31 oktober klockan 20.00, insläpp 18.30. ● Var? Debaser Strand, Hornstulls strand 4. ● Pris? 320 kronor.

... ELLER UPPLEV HÄRLIGA 90-TALET PÅ BIO

● Vad? Lejonkunge­n, Aladdin, Toy Story, The Matrix och nya Tarantinof­ilmen med Brad Pitt och Leonardo DiCaprio. Mycket av det som visas på bioduken i höst osar 90-tal.

Dra på dig mjukisbyxo­rna, ladda upp med Banana skids, refreshers och fruktnicke­l och känn hur du transporte­ras tillbaka i tiden.

 ?? FOTO: GRÖNA LUND OCH PRESSBILDE­R ?? MILLENCOLI­N ELLER BIO? Upplev 90-talet igen, på flera platser runt om i Stockholm – och glöm inte att din lokala karaokebar säkerligen har en drös hits som kan gå igen och igen!
FOTO: GRÖNA LUND OCH PRESSBILDE­R MILLENCOLI­N ELLER BIO? Upplev 90-talet igen, på flera platser runt om i Stockholm – och glöm inte att din lokala karaokebar säkerligen har en drös hits som kan gå igen och igen!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden