Mitt i Huddinge

Kyrkan om misstänkt vandaliser­ing

- Rósanna Róbertsdót­tir

Ett inlägg på Facebook om att någon ska ha vandaliser­at minneslund­en vid Trångsunds kyrkogård har förargat många. Men det är inga ondsinta ungdomar som varit i farten, enligt en företrädar­e för kyrkan.

I en lokal grupp på Facebook har ett inlägg upprört många: ”Lowlifes är i farten igen och har vandaliser­at minneslund­en på Trångsunds kyrkogård! Hur jävla lågt kan man sjunka? Blir så jävla upprörd!!”

Skaparen av inlägget skriver i kommentars­fältet att han läst om vandaliser­ingen på en skylt vid minneslund­en.

Uppmanar till våld mot gärningspe­rsoner

Inlägget hade i veckan över 60 kommentare­r från personer som upprörs av tanken på de som vandaliser­ar en minneslund. Flera kommentare­r uppmanar till våld mot de skyldiga och vissa utgår ifrån att det är ungdomar som ligger bakom. På skylten som suttit uppe sedan i somras står:

”På grund av skadegörel­se och nedskräpni­ng i minneslund­en kommer vi att anordna en plantering i fontänen.”

Enligt Jannica Lennmark, arbetsleda­re på Svenska kyrkan i Huddinge, menar att det har blivit ett missförstå­nd och att det inte rör sig om en medveten vandaliser­ing. Kyrkan kommer att ta ned skylten så att det inte blir några fler missförstå­nd.

– Skylten gäller saker som pågått under flera år. Det slängs burkar och sprutor och det urineras där. Så man måste tömma fontänen och rengöra den, och se till att man inte blir stucken av sprutor, vilket är en arbetsmilj­örisk, säger hon.

FOTO: MOSTPHOTOS

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden