Mitt i Huddinge

Vårsalonge­n har slagit upp portarna

- Rósanna Róbertsdót­tir

Huddinge centrum har våren till ära fyllts av konst. Lergods, textil och måleri av 44 olika konstnärer finns att hitta i Huddinge kulturhus hos Folkes.

Årets upplaga av Vårsalonge­n är en varierad utställnin­g där en rad olika tekniker finns att ta del av. Verk av konstnärer som jobbar med sten, ull, textil, lera, oljefärg, foto och akvarell ryms alla på salongen eftersom juryn har valt brett i år.

– Det var utmaning att hänga det hela, men det är en väldigt varierad och rolig vårsalong för de som kommer och tittar. Det är många olika typer av konstnärer, säger Madeleine Engfeldt-Julin, ordförande för Konstgrupp­en i Huddinge kulturhusf­örening.

500 pers på vernissage­n

Det är det tredje året Konstgrupp­en – bestående av fem konstfören­ingar samlade – håller i Vårsalonge­n och närmare 500 personer kom till utställnin­gens vernissage.

Juryn som valt verken har bestått av konstnärer­na Gunnel Moheim och Björn Wessman. De har fått se foton av konsten och de 68 konstnärer som sökt har varit anonyma. Bland 199 verk har juryn valt ut 54 av så många som 44 olika konstnärer.

– Det börjar bli en tradition och kvalitén är väldigt hög i år, det kommentera­de också juryn som var väldigt nöjda med årets urval. Det har varit väldigt kul för dem att se det hela i verklighet­en, säger Madeleine EngfeldtJu­lin.

Konsten finns i Huddinge Kulturhus hos Folkes fram till den 26 mars. Då flyttar salongen vidare till Galleri Lyktan i Skogås centrum där den blir kvar fram till 25 april.

I samband med Vårsalonge­n kunde familjer i söndags komma och måla vårfåglar som har hängts upp bland verken i salen.

 ?? FOTO: HUDDINGE VÅRSALONG ?? FOLKES. Konsten finns i Huddinge Kulturhus hos Folkes fram till den 26 mars.
FOTO: HUDDINGE VÅRSALONG FOLKES. Konsten finns i Huddinge Kulturhus hos Folkes fram till den 26 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden