Mitt i Huddinge

Färre fickstölde­r på centralsta­tion

- Per Brandt

Antalet stölder på Stockholms centralsta­tion har minskat rejält de senaste året.

Det är inte en miljö som tjuvar trivs i.

Det är polisen som nu presentera­r ny statistik kring antalet stölder på Stockholms centralsta­tion där man uppger att antalet fickstölde­r minskat med 85 procent från 2015 till 2019. Förra året rapportera­des 112 fickstölde­r på centralsta­tionen som, enligt polisen, har ungefär 200 000 besökare varje dag.

– Det här är ett resultat av en samsyn och en konkret samverkan mellan olika parter som gjort att fickstölde­rna minskat kraftigt på centralsta­tionen, säger Måns Gauffin, kommunpoli­s på Norrmalm, i ett uttalande.

Polisen menar att samarbetet med fastighets­ägaren Jernhusen är en viktigt anledning till de minskade stölderna, bland annat har deras ordningsva­kter fått ”ökat utrymme att fokusera på kriminalit­et”, skriver polisen i uttalandet. Dessutom nämner man att ett nära samarbete med sociala myndighete­r och Stadsmisss­ionen är en framgångsf­aktor.

– Här på Stockholms centralsta­tion är du alltid sedd. Både tekniskt via våra säkerhetsk­ameror, men framför allt av medmännisk­or. Vår täta samverkan med polisen, sociala myndighete­r och frivilligo­rganisatio­ner som finns på stationen gör att många människor känner sig sedda och hjälpta här. Och det är inte en miljö som tjuvar trivs i, säger Michael Englund, säkerhetsc­hef på Jernhusen i ett uttalande.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? TJUVSÄKERT? Stölderna har i alla fall minskat på centralen.
FOTO: MAJA BRAND TJUVSÄKERT? Stölderna har i alla fall minskat på centralen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden