Mitt i Huddinge

Snart kan du bli på lyran – på Lyran

- Julian Evans

Efter att ha varit kafé i 35 år ska det klassiska Konditori Lyran växla upp och börja servera alkohol. ”Man ska kunna ta sig ett glas öl eller vin till sin räksmörgås”

I sommar kan Bredäng komma att få ett nytt vattenhål, på platsen där det idag står ett mycket gammalt sådant.

Efter 35 år som ”bara kafé” har nämligen Konditori Lyran ansökt om serverings­tillstånd för starkare grejer än punschpral­iner.

– Vi har på senare år börjat fokusera mer på mat och blivit mer som en restaurang, så nu känns det som rätt tid att söka, säger David Agerstig, vd på Lyran.

De som nu abonnerar Lyran för bröllop eller konferens kommer alltså inte behöva göra det som slutet sällskap med egen alkohol, utan nu kan Lyran stå för de rusdrycker som aftonens kolifej (gammalt ord för fest) eventuellt kräver.

Men bara för att man får

Vi kommer inte bli nattklubb eller så.

servera starksprit till vargtimmen betyder inte att lyran kommer inte börja med högljudd dansmusik och groggdrink­ar, försäkrar David Agerstig:

– Vi kommer inte bli nattklubb eller så, utan tanken är att man ska kunna ta sig ett glas vin eller en öl till sin räksmörgås.

Något som däremot kommer att få en ny image är glassbaren, som med nya öppettider (till 20–21 på kvällen) kommer fungera mer som bar och Lyrans bakficka.

Det inte klart varken om eller när Lyran får sitt tillstånd, men om allt går enligt plan blir det i alla fall en sommargalo­pp på ”Den svenska näktergale­n” Jenny Linds favorithak:

– Inget är spikat idag, men tanken är att vi drar igång till maj, säger David Agerstig.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? ANRIKT.
Lyran, som byggdes 1867 som en sommarvill­a för paret Carl och Fredrika Limnell, har varit konditori sedan mitten av 60-talet.
FOTO: CLAUDIO BRITOS ANRIKT. Lyran, som byggdes 1867 som en sommarvill­a för paret Carl och Fredrika Limnell, har varit konditori sedan mitten av 60-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden