Mitt i Huddinge

Maia firar skivsläpp med att skrota runt i Vårberg

- Elina Lundberg

Hennes nya skiva har färgats av en 40-årskris, men när födelsedag­en väl kom hade coronapand­emin redan botat hennes åldersånge­st. Nu tar artisten Maia Hirasawa livet med ro hemma i Vårberg.

I början av maj fyllde Maia Hirasawa 40 år helt fri från ångest. Men medan hon jobbade med nya skivan “Bättre”, som släpptes i veckan, gick hon igenom en riktig ålderskris.

– När jag insåg det kändes det så pinsamt men jag tror att många runt 40 börjar hinna reflektera mer över vart tiden har tagit vägen, säger Maia Hirasawa.

Ångesten över att åldras, att hitta en väg framåt som artist och en svajig självkänsl­a har samtidigt gjort det lättare att skriva låtar, menar hon.

– Jag har haft mycket jag velat beröra och ta upp i mina låtar. När jag har mått dåligt och varit ledsen så har jag känt mig så tacksam att jag har musiken.

Under våren väntade en ny kris när coronapand­emin vände upp och ner på världen, men för Maia Hirasawa, som brukar ”rusa fram genom livet och tacka ja till allt”, så har den här tiden inneburit en vändning.

– Det är klart att det hela tiden finns en oro för pandemin men för mig har det varit väldigt bra att ta det lugnare. Jag bor ju inte instängd i stan utan har hela Skärholmen­s natur att skrota runt i.

Ja, nu är ju rådet att hålla sig hemma. Vad gör du i Vårberg då?

– Jag är jättemycke­t på strandprom­enaden vid Mälaren och älskar att gå där, både norr och söder ut. Och så har jag Korpberget i Huddinge nära, med utsikt över hela fjärden som jag tycker mycket om.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? NYTT LUGN.
I stället för en turné får skivaktuel­la Maia Hirasawa nöja sig med att hänga runt i Vårberg.
FOTO: PRESSBILD NYTT LUGN. I stället för en turné får skivaktuel­la Maia Hirasawa nöja sig med att hänga runt i Vårberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden