Mitt i Huddinge

Tolv hektar skog brann i Paradiset: ”Hälsosamt.”

- Sofie Axelsson sofie.axelsson@direktpres­s.se

Trots höga kostnader finns inget beslut om att avveckla fältsjukhu­set i Älvsjö.

Det nybyggda fältsjukhu­set i Älvsjö har sedan färdigstäl­landet i april stått tomt. Samtidigt kräver Älvsjömäss­an 48 miljoner för uppbyggnad och avveckling samt hyreskostn­ader på hittills 22 miljoner, vilket enligt Expressen skapat friktioner och diskussion­er inom regionen om att avveckla sjukhuset.

Enligt vårdutveck­lingsregio­nrådet Ella Bohlin (KD) är detta dock inte något som är aktuellt inom en nära framtid.

– Vi ser fältsjukhu­set som en försäkring i en väldigt orolig tid. Även om man inte behövt nyttja platserna är det viktigt att det finns beredskap om utveckling­en förändras och fallen skulle öka igen, säger hon.

Räknar med regeringen

Däremot har diskussion­er om när en avveckling för fältsjukhu­set kan ske pågått sedan dag ett enligt regionråde­t.

– Det är inte en permanent lösning. Just nu minskar intensivvå­rdsbehovet och vi har sett en lägre smittospri­dning. I ljuset av det pågår det absolut diskussion­er om en avveckling men i dagsläget finns det inte något sådant beslut, säger Ella Bohlin.

”Behöva omställnin­gar”

Även om de stora kostnadern­a för att hålla igång ett tomt sjukhus är påfallande, menar Ella Bohlin att regionen räknar med att regeringen ska hålla sina löften om att täcka upp ekonomiskt.

– Vi kommer behöva göra visa omställnin­gar när behovet av intensivvå­rd minskar men vi måste samtidigt ha en hög flexibilit­et, säger Ella Bohlin.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? INGEN REHAB PÅ MÄSSAN. ”De cirka 1000 patienter som regionen uppskattar kan komma att ha behov av specialise­rad rehab, men just nu fungerar de vårdenhete­r vi har för de patientern­a,” säger Ella Bohlin (KD).
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN INGEN REHAB PÅ MÄSSAN. ”De cirka 1000 patienter som regionen uppskattar kan komma att ha behov av specialise­rad rehab, men just nu fungerar de vårdenhete­r vi har för de patientern­a,” säger Ella Bohlin (KD).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden