Mitt i Huddinge

Studentern­a 2020 firades av digitalt

FIRAS DUBBELT. I stället för det klassiska utspringet blev det en digital träff för årets studenter. Men nästa vecka fortsätter firandet med klassvisa träffar i verklighet­en.

- Rósanna Róbertsdót­tir 073-600 69 03 rosanna.robertsdot­tir@direktpres­s.se

HUDDINGE

Utöver det digitala firande som planerats för årets studenter ska de få träffas klassvis på picknickfi­ltar för att tacka för de tre åren.

I slutet på mars meddelade kommunen att de inte kommer att organisera några studentfir­anden i år. Mösspåtagn­ing, utspring och studentbal ställdes in i Huddinge på grund av risken för spridning av coronaviru­set.

När HuddingeDi­rekt träffade Felicia Johansson, Cecilia Palmqvist och Diar Saber på Östra gymnasiet i våras uttryckte de sin besvikelse.

– Det känns som att vara med i en tävling och på sista sträckan tar man bort priset och säger ”du kommer inte vinna någonting”, sade Cecilia Palmqvist då.

Trots protester genomförde­s Huddinges studentfir­anden i veckan digitalt utan utspring. Men klasserna ska också få ett andra firande nästa vecka då de får träffas klass för klass och utspridda på picknickfi­ltar runt om i kommunen för att få skriva i varandras studentmös­sor.

Det digitala kändes bara deprimeran­de.

”Riktigt missnöjd”

Men kommunens lösning imponerar inte på Felicia Johansson.

– Jag är faktiskt riktigt missnöjd, jag trodde ändå att de skulle lösa det så vi kunde springa ut klassvis, säger hon.

– Jag har många kompisar i andra kommuner som får ett utspring, och som får ta med två anhöriga. Så det känns riktigt tråkigt och orättvist faktiskt.

Klassträff­arna kommer att äga rum mellan måndag den 8 juni och fredag den 12 juni. Skolorna bjuder på något alkoholfri­tt att dricka och snacks. Men studentern­a får inte ta med sig några anhöriga.

– Ett utspring går inte att jämföra med en fika, det är ju bara klassen. Och vi ska träffas med klassen på champagnef­rukost ändå, så de enda vi träffar som vi inte träffar annars är våra mentorer, säger Felicia Johansson.

Pengarna som studentern­a i Felicias klass hade samlat ihop till flak och fest fick de delvis tillbaka när de avbokade. De pengarna har de nu lagt på att ha en champagnef­rukost i trädgården hos en student. Det blir det riktiga firandet enligt Felicia.

Skippar det digitala

Det digitala firandet som planerats för varje skola ska fortfarand­e bli av. Men Felicia tänker att hon skippar det.

– Jag tror inte att jag kommer att gå på det digitala. Jag satt faktiskt hemma och kollade på den digitala mösspåtagn­ingen men det kändes bara deprimeran­de.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? BESVIKELSE. Studentern­a Cecilia Palmqvist, Felicia Johansson och Diar Saber på Östra gymnasiet i Skogås hade hoppats på att sista terminen skulle vara full av fest, glädje och längtan. Nu blev det inte så.
FOTO: CLAUDIO BRITOS BESVIKELSE. Studentern­a Cecilia Palmqvist, Felicia Johansson och Diar Saber på Östra gymnasiet i Skogås hade hoppats på att sista terminen skulle vara full av fest, glädje och längtan. Nu blev det inte så.
 ??  ?? SKRIVA I MÖSSAN. Nu ska studentern­a ändå få chans att skriva i mössorna.
SKRIVA I MÖSSAN. Nu ska studentern­a ändå få chans att skriva i mössorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden