Mitt i Huddinge

Nu börjar årets sommarplåg­a

Med sommaren kommer de stora vägarbeten­a. Vi har listat de som kommer ha störst påverkan.

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Som vanligt väntar fler stora trafikarbe­ten i sommar. Enligt Helena Sundberg, regional direktör på Trafikverk­et är Getingmidj­an sommarens största projekt.

I år är det tredje och sista sommaren som tågrälsen mellan Stockholms central och Stockholms södra ska renoveras för att hålla i ytterligar­e 80 år.

– Vi gör en totalavstä­ngning i åtta veckor, men den påverkar ändå mindre i år än tidigare år eftersom färre åker tåg nu. Men det är det arbetet som innebär störst förändring­ar om man vill resa i sommar, säger Helena Sundberg.

Har full framkomlig­het

Andra stora arbeten på gång är den nya Skurubron i Nacka samt en bytespunkt för kollektivt­rafiken i Arninge, Täby.

– Där har vi lyckats göra utformning­ar så att bilarna har full framkomlig­het under byggtiden. Det är lite lägre hastighete­r men det påverkar inte trafiken så mycket. Det finns många arbeten vi lyckas göra utan att stänga av.

Hon säger att det är svårt att sia om stockholma­rna kommer vara ute i biltrafike­n mer än vanligt när många väljer att ”hemestra” i sommar.

Men även om det skulle bli så har man vid flera trafikarbe­ten omledning eller parallella vägar för bilarna att köra på.

”Finns en del fördelar”

Coronapand­emin har påverkat de flesta branscher i landet, men för Trafikverk­et verkar mycket flyta på bra.

– Coronaviru­set har lett till en del omplanerin­g, men det finns en del fördelar. Exempelvis där vi jobbar på Ekerövägen har vi fått mer tid för att spränga vid Lindö tunnel, vilket har lett till att man kan arbeta snabbare just eftersom det har varit mindre trafik på vägen, säger Helena Sundberg.

Det är det arbetet som innebär störst förändring­ar om man vill resa i sommar.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? VÄGJOBB. I sommar arbetar Trafikverk­et på flera platser i länet, bland annat i Arninge i Täby.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON VÄGJOBB. I sommar arbetar Trafikverk­et på flera platser i länet, bland annat i Arninge i Täby.
 ??  ?? Helena Sundberg är regional direktör på Trafikverk­et.
Helena Sundberg är regional direktör på Trafikverk­et.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden