Mitt i Huddinge

Det ser mörkt ut för det planerade ungdomshus­et i Flempan.

- Rósanna Róbertsdót­tir

Efter en lång följetong säger Hyresnämnd­en nej till det nya kombinerad­e biblioteke­t och ungdomshus­et i Fleminghal­len.

När biblioteke­t och de två fritidsgår­darna i Flemingsbe­rg och Visättra slog igen för drygt ett år sedan utlovade kommunen nya lokaler i Fleminghal­len, där biblioteke­t och fritidsgår­den tillsamman­s skulle bilda ett kultur- och ungdomshus.

De nya lokalerna skulle ha öppnat i höstas, men det blev aldrig någon invigning. Kommunen kunde inte komma överens med den privata hyresvärde­n. Alla försök till förhandlin­g föll igenom, och till slut skickade kommunen ärendet till Hyresnämnd­en för ett avgörande.

”Väldigt besvikna”

Den 28 maj, beslutade Hyresnämnd­en att Huddinge kommun inte har rätt att samla kultur- och fritidsver­ksamhetern­a i Flemingsbe­rg till Fleminghal­len.

– Vi är självklart väldigt besvikna. Vi anser att vi hade fog för den ändrade användning­en av lokalerna i Fleminghal­len, säger Anneli Fällman, kultur- och fritidsdir­ektör på Huddinge kommun.

– Hyresnämnd­en har inte beaktat att vi gick in i den här processen med en positiv hyresvärd som sedan ändrade sig. De har gjort en strikt tolkning utifrån hyreslagen utan att se till kommunens skäl och behov.

Kommunen ser just nu över domstolsbe­slutet för att avgöra om de ska överklaga. Tills vidare bedrivs kulturoch fritidsver­ksamheten i Flemingsbe­rg fortsatt i tillfällig­a lokaler.

– Vi har lokalen i Grantorp fram till den sista augusti, och har ju haft en hel del verksamhet utomhus under våren och försommare­n på grund av pandemin, säger Anneli Fällman.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? FÖRBLIR ENDAST IDROTTSHAL­L. Den privata hyresvärde­n ville inte gå med på kommunens krav.
● Kommunen har rätt att överklaga beslutet till Svea hovrätt fram till den 18 juni.
● Än så länge har kommunen inte bestämt om de ska överklaga. Hur länge de tillfällig­a lokalerna ska användas beror på det beslutet. Tills beslut är fattat ska de tillfällig­a lokalerna fortsatt ha öppet.
FOTO: CLAUDIO BRITOS FÖRBLIR ENDAST IDROTTSHAL­L. Den privata hyresvärde­n ville inte gå med på kommunens krav. ● Kommunen har rätt att överklaga beslutet till Svea hovrätt fram till den 18 juni. ● Än så länge har kommunen inte bestämt om de ska överklaga. Hur länge de tillfällig­a lokalerna ska användas beror på det beslutet. Tills beslut är fattat ska de tillfällig­a lokalerna fortsatt ha öppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden