Mitt i Huddinge

Stanna hemma i sommar – då gör vi de här sakerna i stället!

Svenskar avstår utlandet, men har inte planerat klart: ”Mycket dans”

- Klas Johansson tema@direktpres­s.se

 Det blir en semester hemma i år. Enligt en undersökni­ng gjord av ESS Group kommer 9 av 10 att hålla sig i Sverige hela sommaren. Vad man planerar att göra? Turista i sin närmsta omgivning och umgås med sin kära!

Undersökni­ngen bygger på svar från 7 731 gäster hos ESS Groups hotell och restaurang­er.

Resultaten avslöjar vad vi tycker är viktigast under den pandemi som förväntas pågå även över hela sommaren – som vi kommer att spendera hemma.

– Volymen av gäster som nu kommer semestra i Sverige i år kontra 2019 blir ju enormt. Undersökni­ngen visar att 9 av 10 kommer förlägga all sin semester i Sverige, säger Jonas Stenberg, som är vd ESS Group i ett pressmedde­lande.

Även om de flesta uppger att de långt ifrån har planerat klart sommaren, så fick de även svara på frågor som vilken är Sveriges bästa strand, bästa serien att se på Netflix, bästa utflyktsmå­l – liksom boktips, dryck, sommarlåta­r och hotell.

Kortspelet Uno lever upp

– Datan visar att det blir mycket bubbel och rosé tillsamman­s med familj och vänner. Man kommer att slappa med tv-serien La Casa de Papel och Josephine Bornebusch­s hyllade ”Älska mig” , lyssna på ”Sunnanvind” med Mares och så blir det mycket dans och kortspelet Uno, sammanfatt­ar Jonas Stenberg.

Resultatet ska nu bli en sommarguid­e utifrån ESS Groups gästers rekommenda­tioner och utifrån rådande läge för en sommar på hemmaplan.

”Fyllda av framtidstr­o”

– Bra serier och böcker letar man ju alltid efter, eller hur? Speciellt nu under sommaren. Och så var vi nyfikna

Att bara 8 procent säger att de gör bomben när de badar förvånade oss lite.

på utflyktern­a och smultronst­ällena som våra gäster tycker man ska besöka, säger Jonas Stenberg.

En fråga överraskad­e dock i undersökni­ngen, som är gjord både seriöst och med glimten i ögat.

– Att bara 8 procent säger att de gör bomben när de badar förvånade oss lite. Men att 77 procent säger att bubbel är den bästa drycken i sommar gör oss glada och fyllda av framtidstr­o. Och att 70 procent kommer att ”ligga” mycket i sommar är ju bara för härligt, säger Jonas Stenberg.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? DUBBELBOMB! Det blir en semester hemma i år för svenskarna – hur går du i vattnet? Sommarens kortspel är Uno och Plump, vill du vara som de flesta i denna undersökni­ng; drick bubbel till.
FOTO: MOSTPHOTOS DUBBELBOMB! Det blir en semester hemma i år för svenskarna – hur går du i vattnet? Sommarens kortspel är Uno och Plump, vill du vara som de flesta i denna undersökni­ng; drick bubbel till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden