Mitt i Huddinge

SL lovar fler avgångar i sommar Fler turer

- Henrik Lindstedt 076-200 92 98 henrik.lindstedt@direktpres­s.se Tunnelbana: Buss: Tvärbanan: Roslagsban­an: Pendeltåg: KÄLLA: TRAFIKFÖRV­ALTNINGEN, SL

Den 19 juni började SL:s sommartidt­abell gälla. Det innebär färre avgångar i alla delar av länets kollektivt­rafik. Men i år lovar SL fler avgångar än vanligt för att motverka trängsel.

Sommaren är här och med den längre väntetider på buss, tunnelbana och tåg. Men när sommartidt­abellen började gälla på midsommara­fton den 19 juni är det inte en lika stor förändring i trafiken som vanliga somrar.

På grund av risken för trängsel har SL beslutat att stärka upp med längre tåg än vanligt, fler avgångar på tvärbanan och vissa pendeltågo­ch tunnelbane­linjer, samt på 40 busslinjer i länet. Se faktarutan nedan för de ändringar som görs.

Risk för trängsel

– Även med en förstärkt sommartidt­abell finns risk för trängsel. Därför är det viktigt att vi alla hjälps åt. Kan du välja ett annat färdsätt eller avstå från att resa kollektivt, gör det, säger Sara Catoni, tillförord­nad chef på trafikförv­altningen, i ett uttalande.

För att undvika eventuell trängsel på bussar ska SL dessutom ha bussar på stand by, som kan sättas in med kort varsel.

Ett annat riskmoment i sommar är avstängnin­gar som krävs för att renovera och bygga nytt i kollektivt­rafiken. SL har lovat särskilda förstärkni­ngar i samband med dessa.

● Linje 17, 18 och blå linjen får tätare trafik.

● Antalet avgångar utökas på drygt 40 busslinjer.

● Tätare trafik för Spårvagnar­na på Tvärbanan.

● Kårsta- och Österskärs­linjen får fler långa tåg under rusningsti­d.

● Stockholm City– Flemingsbe­rg får ökat antal avgångar med 33 procent Tumba–Märsta. Samtliga tåg kommer vara långa.

 ??  ?? INTE FLER AVGÅNGAR. Tunnelbana­ns röda linje får inte fler avgångar än vanligt. Det får däremot de gröna och blå linjerna.
INTE FLER AVGÅNGAR. Tunnelbana­ns röda linje får inte fler avgångar än vanligt. Det får däremot de gröna och blå linjerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden