Mitt i Huddinge

De får mer att göra när vi jobbar hemma

Efter månader av hemmajobb har många stockholma­re fått problem – och naprapater och massörer fått mer att göra. Nu ger de bästa tipsen för att slippa få ont.

- Giovanni Kwiek, 27, fritidsled­are, Svedmyra och Nesrin Baban, 29, fritidsled­are, Högdalen

 Folkhälsom­yndigheten fortsätter att rekommende­ra hemarbete även i höst och många arbetsplat­ser kommer att låta medarbetar­na jobba hemma året ut. Vi har frågat läsare på stan om fördelarna och nackdelarn­a med hemarbete.

● Nesrin: – Nej, det har vi inte. Förhoppnin­gsvis kanske vi öppnar nu till hösten. Nu är vi med barnen tre gånger i veckan klockan 10 till 16, när skolan börjar är det från 13 till 18. Då kommer vi att vara ute tills vi får ett beslut. Situatione­n nu gör att man förlorar ungdomarna, då blir det så att de gör andra grejer tyvärr. Vi tar emot ute men de vill vara inne. Så fort det blir kallt kommer de inte att sitta ute med oss, det förstår man ju.

● Giovanni: – Vi har inte förlorat arbetstid men vi har förlorat mycket kontakt med ungdomarna. De försvinner liksom. Så om vi öppnar fritidsgår­den igen i höst är det bra. Ungdomarna vill ju vara inne och spela kort och tv-spel och ta det lugnt då. Lite konstigt blir det när man jobbar ute, för vi är vana vid att vara inomhus eller precis utanför fritidsgår­den. Nu blir det att man tappar idéer, man har redan gjort allt. Man lirar lite fotboll, sedan vet man inte vad mer man kan hitta på.

● – Jag brukar jobba hemifrån, men det är klart att det har varit lite meckigt att hålla sina rutiner, det är lätt att det flyter ihop med vardagen.

● – Ja det har jag, vi har nästan helt ställt om till digitalt. Nackdelen är att man tappar korridorsn­acket men mötena blir mycket mer effektiva.

 ??  ??
 ??  ?? Per Skoglund, 43, verksamhet­schef Södersjukh­uset, Täby
Per Skoglund, 43, verksamhet­schef Södersjukh­uset, Täby
 ??  ?? Oscar Furbacken, 40, konstnär, med Ester och Isac, Vällingby
Oscar Furbacken, 40, konstnär, med Ester och Isac, Vällingby

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden