Mitt i Huddinge

Skogås nya fotbollspl­an vill locka alla till lek.

”En spelplan behöver inte betyda tävling”

- Rósanna Róbertsdót­tir 073-600 69 03 rosanna.robertsdot­tir@direktpres­s.se

Den nya fotbollspl­anen Vretens BP i Skogås har börjat fyllas med liv och rörelse – särskilt efter att spelare från SkogåsTrån­gsunds FF börjat hålla träningar för unga som vill leka eller lira.

Sedan snart två månader står en ny fotbollspl­an klar och tillgängli­g för alla i Skogås. Varje fredag finns också ledare med koppling till Skogås-Trångsunds FF på plats för att hålla öppna träningar med fotboll och lek, på uppdrag av Huddinge kommun.

– Än så länge har det varit en succé. Många barn kommer och säger att de längtar till fredagen, säger Ramzi Shawky.

Ramzi Shawky spelar i Skogås-Trångsunds FF:s herrlag men befinner sig på Skogås BP många fredagar i rollen som tränare. Fotbollen på fredagar är gratis, och deltagarna kan dyka upp närsomhels­t mellan klockan 17 och 20, då verksamhet­en är igång.

– Vår målgrupp är unga i åldern 10-17, men vi har tilllåtit lite yngre och lite äldre beroende på hur många vi varit. Det ska vara både träning och lekar, det behöver inte ens handla om fotboll, säger Ramzi Shawky.

– Vi bjuder på dricka, och har två ledare på plats. Jag är en av dem, så har vi en till kille som också spelar i herrtruppe­n, och en tjej som spelar i damjuniore­rna.

”Lek och kul”

Ett mål med initiative­t har varit att göra spelplanen tillgängli­g för fler, och att locka fler tjejer.

Det har varit kul att se att ungdomar kommer hit och hänger.

– Det har kommit många fler tjejer än jag trodde. Vi vill visa att det inte måste handla om tävling eller match att hänga på en fotbollspl­an, det kan vara lek och kul, säger Ramzi Shawky.

Han menar att träningarn­a har lett till att ungdomar kommer och hänger på planen, också andra dagar i veckan.

– Planen är oftast ledig, inte bokad. Det har varit kul att se att ungdomar kommer hit och hänger. Blir träningarn­a en framgång kanske de blir fler.

 ?? FOTO: RAMZI SHAWKY ?? SKOGÅS BP EN SOLIG DAG. ”Blir träningarn­a en framgång kanske de blir fler.”
FOTO: RAMZI SHAWKY SKOGÅS BP EN SOLIG DAG. ”Blir träningarn­a en framgång kanske de blir fler.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden