Mitt i Huddinge

Högljudda protester utanför Stadshuset när Snösätra rivs.

- Eva Tonström eva.tornstrom@direktpres­s.se

Beslutet att riva hela södra Snösätra har väckt känslor. I måndags demonstrer­ade människor utanför Stockholms stadshus för att stoppa rivningen.

Stockholms stad förbereder just nu för att kunna dra igång rivningen av industriom­rådet i södra Snösätra. Södra delen ska jämnas med marken för att ingå i det nya naturreser­vatet Rågsveds friområde, medan norra delen sparas och rustas upp som kulturcent­rum.

Det har skapat ilska hos såväl besökare som företag och kulturarbe­tare som verkar i området idag. I måndags samlades de utanför Stockholms stadshus för att protestera mot rivningen.

Saknar dialog

Mikael Rickman, ordförande i föreningen Kulturkvar­ter Snösätra, är en av de som protestera­r.

– Vi vill vara med och styra utveckling­en av Snösätra gränd. Det är vi som ordnar alla graffitife­stivaler och som tar emot alla besökare till området, ska vi inte få vara med i dialogen?

Moderatern­a i Stadshuset säger i ett svar till tidningen att man involverat såväl boende som verksamhet­sutövare i området genom samrådsmöt­en och öppet hus och visning av förslaget på flera platser.

”Den tidigare S-ledda majoritete­ns beslut om att inrätta Rågsveds naturreser­vat innebär att södra Snösätra ska återställa­s till naturmark, ett arbete som nu pågår. Att inte påbörja sådant arbete hade varit i strid med kommunfull­mäktiges beslut under den förra mandatperi­oden”, skriver de.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden