Mitt i Huddinge

Två grova rån i Huddinge under ett dygn

- Rósanna Róbertsdót­tir

Vid 15-tiden i söndags rånades en person i sitt hem i Skogås i Huddinge. Enligt polisen ska tre personer ha hotat den boende med ett pistollikn­ande föremål och tilltvinga­t sig personens tillhörigh­eter.

– En stor polisinsat­s med polishunda­r, flera patruller och helikopter har varit på plats, säger Per Fahlström, presstales­person hos polisen region Stockholm.

– Ett omfattande utrednings­arbete pågår, vi tittar på kameramate­rial och en teknisk utredning är genomförd. Vi söker aktivt efter de misstänkta.

Personen som rånades ska inte ha skadats fysiskt. En förundersö­kning gällande grovt rån har inletts. När tidningen går i tryck på tisdagen har ingen ännu frihetsber­övats.

Morgonen därpå, strax före klockan 7.30 på måndagsmor­gonen, rånades en man i närheten av Huddinge centrum. Mannen skulle ta ut pengar ur en bankomat när han knivhotade­s av två eller tre gärningsmä­n som tilltvinga­de sig kontanter.

– Gärningsmä­nnen hade sprungit därifrån när vi kommit dit med flera polispatru­ller. Det finns inga som är frihetsber­övade i nuläget men självklart jobbar vi för att hitta dem, säger Per Fahlström.

Även denna händelse rubriceras som grovt rån.

Finns det en koppling mellan händelsern­a?

– Vi tittar alltid noggrant på om det finns en koppling, men om det gör det är inte något jag kan kommentera just nu, så här tidigt efter händelsern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden