Mitt i Huddinge

Attling skapar smycken av Thåströms låttexter

- Eva Tonström 0736-006 923 eva.tonstrom@direktpres­s.se

Vad har Efva Attling och Joakim Thåström gemensamt? Högdalen såklart, och nu även smycken. Den här veckan lanseras deras nya kollektion.

Förra året var det Jocke Berg, sångare och låtskrivar­e i Kent, som fick designa smycken åt formgivare­n Efva Attling på hennes nya plattform för konstnärer, thehogdale­n.com.

Årets gästartist är ingen mindre än Söderorts egen punk-ikon, Joakim Thåström. Dessutom uppväxt på samma gata som Efva Attling, Skebokvarn­svägen i Högdalen, och hängde på Rågsveds ungdomsgår­d var han ett självklart val. drömval, berättar hon.

– Vi träffades på ett fik. Jag var så jävla nervös, det är underbart att man är 68 bast och darrar.

– Att få göra något med Thåström är en drömgrej. Han är den optimala. Thåström är en fantastisk poet med sån kraft. Han kan komma otroligt nära med få ord, säger hon.

Fan fan fan på fingret

Ett

Samarbetet går ut på att Attling designar smycken med Thåströms låttexter på.

– Jag hade förberett en ring som det stod fan fan fan på. Han tog den, satte på sig den och sa ”vi kör!”, säger Efva.

”Efva var väldigt bra på att övertala. Hon är en väldigt passionera­d människa och jag gillar det. Jag säger nej till nästan allt men tänkte att jag kanske nån gång måste göra tvärtom. Jag fick en ring av Efva som det står ”Fan fan fan” på, det lät som en rolig och annorlunda idé och…tja, smycken är fint.” säger Joakim Thåström i pressutski­cket.

Ett smycke innehåller raderna ”Det är ni som är dom konstiga det är jag som är normal”, ett annat ”Beväpna dig med vingar”. Kollektion­en heter Thåström x the Högdalen.

 ??  ??
 ??  ?? SKAPARPAR.
Efva Attling och Joakim Thåström.
SKAPARPAR. Efva Attling och Joakim Thåström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden