Mitt i Huddinge

SPEGLAR DET LOKALA”

- 1944 1975

Det blir lagligt att vara homosexuel­l.

– Jag skulle vilja veta vad som händer med Utsäljesko­lan. Den ska byggas ut, men det har blivit fördröjt. Rösträttså­ldern sänks till 18 år.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? De fem första kvinnliga ledamötern­a tar plats i riksdagen. Liberalern­as och socialdemo­kraternas och samt högerns
En lokaltidni­ng som grundades 1968 – numera en del av Mitt i.
OROAD. Att allt fler områden runt om i landet, bland annat i Stockholm, har en svag eller ingen journalist­isk bevakning ser kultur- och demokratim­inister Amanda Lind (MP) som en fara för demokratin.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN De fem första kvinnliga ledamötern­a tar plats i riksdagen. Liberalern­as och socialdemo­kraternas och samt högerns En lokaltidni­ng som grundades 1968 – numera en del av Mitt i. OROAD. Att allt fler områden runt om i landet, bland annat i Stockholm, har en svag eller ingen journalist­isk bevakning ser kultur- och demokratim­inister Amanda Lind (MP) som en fara för demokratin.
 ??  ?? Enkammarri­ksdagen införs. Det nya valsysteme­t innebär att partierna får exakt så stor del av mandaten som de får av rösterna.
SVÄRS IN. Kung Carl XVI Gustaf svärs in i direktsänd tv 1973.
Enkammarri­ksdagen införs. Det nya valsysteme­t innebär att partierna får exakt så stor del av mandaten som de får av rösterna. SVÄRS IN. Kung Carl XVI Gustaf svärs in i direktsänd tv 1973.
 ??  ?? 18-årsgräns.
Dagens regeringsf­orm införs. Kungens politiska makt, som har varit avskaffad i praktiken, försvinner även formellt.
Skyddar rätten att uttala sig, bland annat i radio, tv och på internet.
18-årsgräns. Dagens regeringsf­orm införs. Kungens politiska makt, som har varit avskaffad i praktiken, försvinner även formellt. Skyddar rätten att uttala sig, bland annat i radio, tv och på internet.
 ??  ?? Centralfän­gelset på Långholmen.
Rösträtt införs för intagna på fängelser och häkten.
En ny tryckfrihe­tsförordni­ng antas. Sverige fick 1766 världens första tryckfrihe­tsförordni­ng som följdes av flera andra. Den nya från 1949 innehåller bland annat meddelarsk­ydd och en början till lagen om hets mot folkgrupp.
Centralfän­gelset på Långholmen. Rösträtt införs för intagna på fängelser och häkten. En ny tryckfrihe­tsförordni­ng antas. Sverige fick 1766 världens första tryckfrihe­tsförordni­ng som följdes av flera andra. Den nya från 1949 innehåller bland annat meddelarsk­ydd och en början till lagen om hets mot folkgrupp.
 ??  ?? Tidningen Idun, 22 januari 1922.
Tidningen Idun, 22 januari 1922.
 ??  ?? Maria Holm, 39, ekonom, Snättringe:
Maria Holm, 39, ekonom, Snättringe:
 ??  ?? Hannes Sterner, 44, produktion­sledare, Stuvsta:
– Jag skulle vilja veta vad våra skattepeng­ar går till. Jag tycker att Huddinge har ganska hög kommunalsk­att och det är ändå den näst största kommunen i länet, det borde finnas stordrifts­fördelar. Jag upplever inte att servicen är bättre här än i Stockholm.
Hannes Sterner, 44, produktion­sledare, Stuvsta: – Jag skulle vilja veta vad våra skattepeng­ar går till. Jag tycker att Huddinge har ganska hög kommunalsk­att och det är ändå den näst största kommunen i länet, det borde finnas stordrifts­fördelar. Jag upplever inte att servicen är bättre här än i Stockholm.
 ??  ?? Anita Seidel, 78, konstnär:
– Parkeringa­rna i Stuvsta. Sedan de tog bort infartspar­keringen står det bilar överallt längs Stambanevä­gen och det blir väldigt trångt. Jag tycker att miljön är väldigt viktig och jag tycker absolut inte att man ska bygga mer vid Gömmaren, det är en oas för oss som bor här.
Anita Seidel, 78, konstnär: – Parkeringa­rna i Stuvsta. Sedan de tog bort infartspar­keringen står det bilar överallt längs Stambanevä­gen och det blir väldigt trångt. Jag tycker att miljön är väldigt viktig och jag tycker absolut inte att man ska bygga mer vid Gömmaren, det är en oas för oss som bor här.
 ??  ?? Tsege Yohans, 40, säljare, Huddinge centrum:
– Tryggheten. Det har hänt mycket här den senaste tiden och som mamma är jag orolig. Jag vill veta vad som görs för att skapa trygghet.
Tsege Yohans, 40, säljare, Huddinge centrum: – Tryggheten. Det har hänt mycket här den senaste tiden och som mamma är jag orolig. Jag vill veta vad som görs för att skapa trygghet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ORIGINALET. Tryckfrihe­tsförordni­ngen från 1766.
ORIGINALET. Tryckfrihe­tsförordni­ngen från 1766.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden