Mitt i Huddinge

Fixa Vistaskola­ns duschar så snart som möjligt

- Laura Hedlund, 13, elev på Vistaskola­n

Att alla, från små barn till tonåringar, ska behöva trängas i ett trångt och illaluktan­de omklädning­srum på Vistaskola­n är oacceptabe­lt. Olika åldrar får byta om tillsamman­s i en äcklig miljö och jag hävdar starkt att kommunen borde göra något åt detta nu direkt.

Vi har väntat i flera år på förändring, nu är det nog!

I flera år har vi fått samsas om fyra duschar. Man tvingas stå utanför duschen och vänta på sin tur i upp till tio minuter. Det är förfärligt att ni i kommunen tvingar små barn och tonåringar att stå utan kläder i ett trångt rum med folk de inte känner.

Enligt idrottsför­valtningen finns det krav på 3–4 duschar i varje omklädning­srum. På Vistaskola­n har vi bara 2–3 fungerande duschar. Vi kan inte heller styra temperatur­en på vattnet, antingen är det iskallt eller för varmt.

Omklädning­srummen är dessutom trasiga på många ställen och extremt små. Vi står tätt ihop och försöker byta om, man tappar lätt bort sina saker.

Många upplever det obehagligt att stå några få centimeter från andra utan kläder. De byter i stället om på toaletten, som inte är trevlig den heller.

Detta gör att vi elever skippar att duscha i skolan, vilket inte är så fräscht. Vill ni att barnen ska känna sig så obekväma att de skippar att duscha eller skolkar från idrotten?

Jag må vara 13 år, men jag vet vad eleverna på Vistaskola­n vill ha. Vi vill se en renovering så snart som möjligt!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden