Mitt i Huddinge

Paquita från Gladö kvarn är Årets lussekatt.

Att bli Årets lussekatt är förstås en dröm för många missar. Nu har den slagit in för Paquita i Gladö kvarn.

- Pernilla Fagerström

Ibland kliver hon på tangentbor­det så att jag har åkt ut från mötet.

Vi har fått in många fina bilder på söta missar och härliga historier om Huddingeka­tternas karaktärer. Till slut föll juryns val på Paquita från Gladö kvarn som fyllde 1 år i veckan.

– Vad roligt! Hon är en väldigt personlig och social katt, lite mer som en hund. Hon är med oss hela tiden. När jag skjutsar barnen till skolan tittar hon ledset efter oss och när vi plockade äpplen klättrade hon upp i trädet och hjälpte till att putta ner äpplena, berättar ägaren Helena Zoergel.

Det här året när Helena arbetat hemifrån har hon också blivit känd utanför Gladö kvarn.

Livar upp digitala möten

– Hon är med på alla digitala möten – på gott och ont. Hon gillar att vara framför kameran och ibland kliver hon på tangentbor­det så att jag har åkt ut från mötet, berättar Helena.

Paquita är av rasen Maine coon. Helenas pappa som alltid har velat ha en sådan katt, men inte kunnat skaffa en på grund av allergi, har fått namnge henne.

– När han växte upp i Göteborg på 60-talet var det en tjusig grannfru som alla småpojkar var lite hemligt kära i. Hon kallades señorita Paquita. Han tyckte att vår katt var så tjusig och passade att heta det, säger Helena.

Familjen har den senaste tiden utökats med hundvalpen Yoda, som Paquita tar sig an med varm tass.

– Ibland buffar hon till honom, men aldrig med klorna. Hon är med på promenader­na, men blir lite otålig när han ska stanna vid varenda lyktstolpe.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KOMPISAR. Paquita uppfostrar Yoda med varm tass.
TOMTEKATT. Paqutia gick med på att fotografer­as i tomtedräkt, om än inte med större förtjusnin­g. ”Hon väntade mest på att det skulle vara överstökat så att hon fick av sig den”, säger Helena Zoergel.
FOTO: PRIVAT KOMPISAR. Paquita uppfostrar Yoda med varm tass. TOMTEKATT. Paqutia gick med på att fotografer­as i tomtedräkt, om än inte med större förtjusnin­g. ”Hon väntade mest på att det skulle vara överstökat så att hon fick av sig den”, säger Helena Zoergel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden