Mitt i Huddinge

Irene Svenonius var på turné – fastnade i slukhål

- Michael Toll

STOCKHOLMS LÄN Stockholms finansregi­onråd skulle köra runt och besöka ett antal vaccinatio­nscentrale­r. Men något mycket oväntat sköt hennes planer i sank.

Högsta hönset i det politiska styret i Region Stockholm, Irene Svenonius (M), skulle efter sina ordinarie möten på onsdagsför­middagen besöka den nyöppnade vaccinatio­nscentrale­n i Vallentuna. Därefter skulle hon vidare till vaccinatio­nsbussen vid Fittjabade­t i Botkyrka.

Då sinkades hon av lite grus i maskinerie­t när ettmindre slukhål öppnade sig.

– Jag och min pressekret­erare Linnea Lundgren hoppade glatt in i bilen i Vallentuna och skulle köra i väg. Jag ogillar att backa, därför körde jag rakt fram på den grusplan vi hade parkerat på, säger hon.

Det skulle hon inte ha gjort. Plötsligt sjönk bilen ner i gruset.

– Hjulen bara snurrade

Irene Svenonius sjönk ner med sin bil och kunde inte komma loss.

FOTO: LINNEA LUNDGREN

och vi kunde varken backa eller köra framåt. Det var värre än den värsta snömodd.

Läkare till undsättnin­g

Svenonius sa ”något mindre välöverlag­t ord” när hon insåg att de inte skulle kunna ta sig loss på egen hand. Men snabbt kom hjälp. En läkare från vaccinatio­nscentrale­n såg vad som hände, kom till undsättnin­g och fixade fram en bogserings­lina samtidigt som fler personer med bil anslöt till räddningsa­ktionen. Samtidigt kontaktade­s

kommunen som ställde ut vägkoner.

– De ville ju inte att folk som skulle vaccinera sig skulle fastna där också.

Problemen var dock inte över. Det kraftiga regnet under onsdagen gjorde att Södra länken tvingades stänga, vilket i sin tur skapade köer över stora delar av Stockholm.

– Jag avskyr att komma sent. Men det är inte hur man har det, utan hur man tar det som är det viktigaste, säger Irene Svenonius.

 ??  ?? FASTNADE.
FASTNADE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden