Mitt i Huddinge

Di Leva har kvar sin hunger för nytt

Firar fyra decennier som artist

- Kai Martin

STOCKHOLM

Thomas Di Leva firar 40 år som soloartist i år. Det gör han på det sätt som passar bäst – spela live, möta sin publik och komma med ny musik. Som singeln ”Hunger”.

40 år! En lång karriär.

– Jag känner inte att det är så. För mig är det bara några månader. Än så länge har jag inte satt mig ner och tänkt efter. Det har gått i ett. Det bara bubblar och ska vidare. Det går inte att stoppa.

Som med nya singeln ” Hunger”, en klassisk Di Leva-hit – både underfundi­g och smittsam.

– Jag kände att det var viktigt att skriva någonting nu. Det skulle gärna vara något som går att spela akustiskt, om vi skulle få komma ut och spela, som det ju blivit nu. Det skulle också vara en text som träffar oss där vi befinner oss nu, men utan att vara en plakattext. Min förhoppnin­g är att vi ska kunna ta fram den här om tio år och känna att den passar då med. Att vi också då har en gnagande hunger.

Till ”Hunger” finns också en video med Di Leva med ett paraply – en detalj som kännarna kan relatera till.

– Det är 34 år sedan ” Vem ska jag tro på?” kom. Veckan innan videon spelade in sålde den precis guld på Spotify, så det kändes rätt att ha med paraplyet som finns med på omslaget till ” Vem ska jag tro på?”. Jag tycker också att det finns en koppling mellan den och ”Hunger”

Digital fika på Youtube

Thomas Di Leva har inte suttit på latsidan under pandemiåre­t. Redan förra året drog han igång digital fika på Youtube, en invitation till ett möte mellan honom och hans publik, som lockat upp till 35 000 tittare.

– Det har ju varit en konstig tid där många har varit ensamma. En del har inte ens vågat gå ut. Då andra har levt som vanligt finns det de som levt i skräck. Så jag tänkte att en digital fika kunde vara ett bra sätt att få ha kontakt med min publik, säger han.

– I början körde jag bara på min Iphone. Men det har växt med kameror, vinjetter och olika teman. Det har varit väldigt utveckland­e för mig och jag har blivit något av en tv-producent.

Spelningar i sommar

Thomas Di Leva ligger i startgropa­rna för spelningar i sommar. Han har längtat.

– Vi åker ut i början av juli och spelar till slutet av augusti. Det handlar om utomhuskon­serter. Det känns bäst så. Det blir en blandning av min Bowie-föreställn­ing och mina egna låtar.

Sedan har började tolka och hylla förebilden David Bowie på scen 2016 har han valt bort sin sedvanliga kaftan mot kostym.

– Det känns bäst att represente­ra honom i kostym. Jag vill inte stå i vägen för hans musik, men samtidigt ”highlighta” hans liv.

 ?? FOTO: B.O.S.H ?? FIRAR FINT. Thomas Di Leva firar 40 år som soloartist med singeln ”Hunger”.
FOTO: B.O.S.H FIRAR FINT. Thomas Di Leva firar 40 år som soloartist med singeln ”Hunger”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden