Mitt i Huddinge

Stor sorg efter mord på skolgård

Mitt i hjärtat av Flemingsbe­rg, på Annerstask­olans skolgård, sköts en 25-årig man till döds förra helgen. Strax därefter häktades två personer misstänkta för dådet.

- Pernilla Fagerström

En polis sköts ihjäl i Göteborg. Han kommer att hamna i skuggan av det.

En 25-årig man sköts ihjäl på Annerstask­olans skolgård på torsdagskv­ällen. Dagen efter hade många sörjande samlats på skolgården.

– Alla kände honom, sa en ung kvinna.

Solen steker över Annerstask­olans skolgård, men luften är tung av sorg. Människor sitter tysta, försjunkna i sin egen värld på bänkar och stolar. Andra gråter förtvivlat. Många kramar om varandra.

En minnesplat­s av blommor och ljus har skapats på den asfalterad­e gården. Bakom den sitter några unga killar och flera små pojkar.

På torsdagskv­ällen sköts en 25-årig man ihjäl här. Hans liv gick inte att rädda och han avled på skolgården.

– Han ställde alltid upp för alla. Vi har känt varandra sedan vi var små, säger vännen Arash Momeni medan hans ögon tåras.

Många människor ska ha varit på skolgården när mordet skedde.

– Det var en varm sommarkväl­l och det är alltid mycket folk här på kvällarna. Det är Flemingsbe­rgs hjärta. Det brukar alltid vara glatt och livat. Nu är det tyst, något helt annat, säger en ung kvinna.

Två män har häktats

Mannen var välkänd i området.

– Alla kände honom, både stora och små. Han hälsade alltid på alla och brukade spela fotboll med min lillebror när han såg honom, säger kvinnan.

En man ställer fram dadlar och te. På ett annat bord står svalkande läskdrycke­r. En del kommer och går, lämnar blommor, men många sitter bara helt stilla.

– Vad ska man säga, det är gatuvåldet. En polis sköts ihjäl i Göteborg. Han kommer att hamna i skuggan av det. Det handlar om människoli­v i båda fallen, säger en man.

Polisen larmades till skolgården strax efter klockan 23 på torsdagskv­ällen.

– Det var många personer som fanns på platsen och det var upprörd stämning, säger polisens presstales­person Helena Boström Thomas.

Gängkrimin­alitet

Under fredagen greps och anhölls en man i 35-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mord. På lördagen anhölls en man i 20-årsåldern, även han på sannolika skäl misstänkt för mord. Båda männen har häktats.

Finns det koppling till gängkrimin­alitet?

– Vi får se vad utredninge­n ger. Utredarna vill inte uttala sig om det nu,.

 ??  ?? MINNESSTUN­D. Många samlades och sörjde dagen efter mordet.
MINNESSTUN­D. Många samlades och sörjde dagen efter mordet.
 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? MINNESSTUN­D. Många samlades på Annerstask­olans skolgård för att sörja den mördade 25-åringen.
FOTO: CLAUDIO BRITOS MINNESSTUN­D. Många samlades på Annerstask­olans skolgård för att sörja den mördade 25-åringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden