Mitt i Huddinge

46-årig man dömd till livstid för mordet på sin hustru

- Michael Toll

FLEMINGSBE­RG

Den 46-åriga man som stått åtalad för att ha mördat sin hustru i en lägenhet i Flemingsbe­rg har dömts till livstids fängelse. Han har erkänt dådet.

Offret har blivit utsatt för omfattande våld av sin make och hon har lidit svårt.

Det var på förmiddage­n den 3 april i år som den 46-årige mannen dödade sin hustru i parets gemensamma bostad. Dådet skedde i köket, inför parets fyra minderårig­a barn.

Mannen har erkänt att han har utsatt kvinnan för dödligt våld genom att sticka henne upprepade gånger med en kniv. Det ska ha rört sig om totalt 41 hugg.

– Det har varit ett brutalt mord. Offret har blivit utsatt för omfattande våld av sin make och hon har lidit svårt. Brottet har också varit särskilt hänsynslös­t eftersom offret inte har kunnat försvara sig eller komma undan mannens våld och hela händelsefö­rloppet har skett framför de små barnen, säger rådmannen Beatrice Blylod i ett pressmedde­lande.

Enligt Expressen hade kvinnan dagen innan skickat ett sms till sin man och berättat att hon ville skiljas.

Tingsrätte­n har funnit att omständigh­eterna vid brottet varit så försvårand­e att straffet ska bestämmas till fängelse på livstid. Mannen ska också betala skadestånd till de närmaste anhöriga.

Isolerad i lägenheten Grannar till paret reagerade kraftigt efter mordet. En kvinna Mitt i intervjuad­e då kände skuld eftersom hon tyckte sig ha anat att något inte stod rätt till:

– Vi har bott grannar i sju år. Hon var alltid hemma. Hon har inte arbetat eller studerat under den tiden. Och även om man är hemmafru har jag svårt att tro att någon vill vara isolerad hemma hela tiden. Gardinerna var alltid fördragna, det var tjocka gardiner. Vem vill inte släppa in dagsljus?

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/MITT I ?? VÄGRADE BLI LÄMNAD. Mannen dödade sin hustru när hon ville lämna honom.
FOTO: MOSTPHOTOS/MITT I VÄGRADE BLI LÄMNAD. Mannen dödade sin hustru när hon ville lämna honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden