Mitt i Huddinge

Huddingetr­io ska ta hojen till Mallorca – på fyra veckor

Peter, Jan och Thomas ska avverka 350 mil på fyra veckor

- Pernilla Fagerström

HUDDINGE

Pandemin satte käppar i hjulet och förra året blev det Mälaren runt istället för Mallis. Men den 4 september lämnar de Huddinge för det stora äventyret. Fyra veckor och 350 mil senare räknar de med att vara framme i Palma.

Just nu pågår förberedel­serna för fullt hemma hos Jan Schieche, Peter Zahn och Thomas Hugosson.

– Vi är så taggade, det är det enda vi pratar om, säger Peter Zahn.

Så har de också väntat länge på att det ska bli verklighet. Nu är de dubbelvacc­inerade och covidpasse­n fixade. Jan Schieche fick idén att ta cykeln till Mallorca efter att han och hustrun köpt en lägenhet i Palma.

– Jag var sugen på en ny utmaning. Många cyklar ju på Mallorca och jag tänkte att det inte borde vara omöjligt att cykla dit. Min hustru tyckte inte att det var en bra idé att jag cyklade ensam så jag frågade några vänner som nappade direkt.

Det var inte direkt svårt att få med vännerna Peter Zahn och Thomas Hugosson på tåget, eller tja, cykeln.

– Livet blir lite roligare när man gör något tokigt och det är en sådan häftig känsla att klara en utmaning, säger Peter Zahn, som sprungit marathon i alla världsdela­r och dessutom har 22 Stockholm marathon i benen.

Livet blir lite roligare när man gör något tokigt.

Vill inspirera till aktiv livsstil

Både Jan Schieche och Thomas Hugosson är 64 år. Peter Zahn är ynglingen i gänget med sina 58 år.

– Vi vill inspirera till en aktiv livsstil, säger han.

Den 4 september startar de från scenen på Sjödalstor­get. Fyra veckor senare räknar de med att vara framme i Palma. De planerar att cykla i snitt 15 mil per dag med en vilodag i veckan.

Ingenting är bokat

Färden går genom Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg, Schweiz, Frankrike, Andorra och Spanien där de tar båten från Barcelona.

– Inget är bokat, så varje kväll får vi ägna lita tid åt att leta hotell. Men det är en del av äventyret att se var man hamnar, säger Peter Zahn. De reser med lätt bagage. – Jag har mina cykelkläde­r, sedan packar jag ner skjorta, friluftsby­xor, ett par extra kalsonger och badbyxor. Man tvättar efter hand och har samma kläder hela tiden. Vi möter ju nya människor varje dag så ingen har koll på vad man hade igår, säger Peter Zahn och skrattar.

Blir det någon ny utmaning efter det här?

– När man nått sitt mål infinner sig en viss tomhet, så vi kommer garanterat vilja ha nya mål och det kommer säkert att poppa upp idéer under vägen. Jag vill gärna göra en ny Iron man och jag och Peter har pratat om att göra det tillsamman­s, säger Jan.

Förutom utmaningen att klara att cykla till Palma har trion också ett mål att samla in 35 000 kronor – en hundralapp per cyklad mil – till Diabetesfö­rbundet.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT
FOTO: PRIVAT ?? TRIO. Thomas Hugosson, Peter Zahn och Jan Schieche på plats i Palma tidigare i somras.
FULL FART. Huddingehe­rrarna räknar med att cykla 15 mil om dagen. En vilodag i veckan har de planerat in.
FOTO: PRIVAT FOTO: PRIVAT TRIO. Thomas Hugosson, Peter Zahn och Jan Schieche på plats i Palma tidigare i somras. FULL FART. Huddingehe­rrarna räknar med att cykla 15 mil om dagen. En vilodag i veckan har de planerat in.
 ??  ?? PÅ PLATS. Peter Zahn, Jan Schieche och Thomas Hugosson under träningsve­ckan på Mallorca tidigare i somras.
FOTO: PRIVAT
PÅ PLATS. Peter Zahn, Jan Schieche och Thomas Hugosson under träningsve­ckan på Mallorca tidigare i somras. FOTO: PRIVAT
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden