Mitt i Huddinge

Södertörns­bo invigde Paralympic­s

- Naimi Lundegård naimi.lundegard@mitti.se

SÖDERTÖRN

Helene Ripa från Tungelsta var tillsamman­s med Stefan Olsson de svenska fanbärare som invigde Paralympic­s i Tokyo tidigare i veckan.

I tisdags var det dags för invigninge­n av Paralympic­s 2020 och Tungelstab­on Helen Ripa var en av svenskarna som ledde den svenska truppen in på Olympiasta­dion i Tokyo.

– Det här är en jätteära, säger Helene Ripa i ett pressmedde­lande.

Helene Ripa vann 2019 Årets kvinnliga idrottare på Haninges Idrottsgal­a där idrottspre­stationer och idrottare från Haninge hyllas.

Para ly m pi c s veteraner

Det är två rutinerade atleter som bar den svenska fanan. Helene Ripa gjorde sitt första Paralympic­s 1992 i Barcelona där hon tog en femteplats i simning.

I Sotji 2014 tog hon ett guld och silver i längdskidå­kning och två år senare i Rio kom hon på en femte mte plats i kanot.

I årets Paralym- pics är det som m kanotist hon har r kvalificer­at sig.

– Det är en av de saker man ser fram emot mest som paralympie­r, att få äran att någon gång bära flaggan och att få göra det tillsamman­s med Stefan är extra roligt, säger Helene Ripa.

Stefan Olsson har vunnit båd både ett silver (2008) oc och ett guld (2012) i rullstolst­ennis. Han har även vunnit Wimbledon tre gånger.

Paralympic­s pågår till den 5 september och sänds i SVT. Sverige tävlar i boccia, bordtennis, bågskytte, cykel. friidrott, judo, kanot, dressyr, simning, sportskytt­e, tennis.

FOTO: HANINGE KOMMUN

 ??  ?? PARAVETERA­N. Helene Ripa utsågs 2019 till årets kvinnliga idrottare på Haninge kommuns idrottsgal­a.
PARAVETERA­N. Helene Ripa utsågs 2019 till årets kvinnliga idrottare på Haninge kommuns idrottsgal­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden