Mitt i Huddinge

Ny simhall att vänta i Huddinge

- Pernilla Fagerström

HUDDINGE Huddingeha­llen är i mycket dåligt skick och måste inom några år renoveras eller rivas.

– Men innan dess måste vi få till en ny simhall. Den kommer att ge ökad simyta, säger Bo Källström (L), ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden.

I Huddinge finns en akut brist på simskoleti­der. Huddingeha­llen är i dåligt skick och kommer inte att kunna användas om fem år. Ännu har kommunen inte beslutat om den ska renoveras eller rivas.

– Det vi vet är att vi måste få till en ny simanläggn­ing innan vi eventuellt renoverar den. Vi ser hur lång tid det tar att renovera i Högdalen. Nummer ett är en ny simhall, säger Bo Källström (L).

Han är väl medveten om att det är brist på simskoleti­der och att behovet är stort.

Större simyta

– Det finns lika många simhallar i Huddinge som när jag flyttade hit 1972, samtidigt som befolkning­en har fördubblat­s och simundervi­sningen numera ingår i läroplanen. Vi klarar att leva upp till skollagen nu, men inte om några år, säger han.

Men om ni bygger en ny simhall och river Huddingeha­llen bir det väl plus minus noll?

– Nej, vi kommer att ha mer simyta i den nya anläggning­en. Det blir mer undervisni­ngs- och rehabilite­ringsbassä­nger, kapacitete­n ökar rejält.

Var den nya hallen ska placeras kommer att beslutas under hösten. Valet står mellan centrala Huddinge eller Flemingsbe­rg. Det finns en opinion för att ha kvar en simhall i centrala Huddinge.

– Det har jag full förståelse för, men det viktiga nu är att få till en simhall där vi kan få den bästa ekonomin. Oavsett kommer det att vara längs pendeltågs­linjen och enkelt att ta sig till.

En ny simhall beräknas kosta en halv miljard kronor. Om Huddingeha­llen ska renoveras eller ej är i mycket en ekonomisk fråga.

– Jag vet att andra kommuner är intressera­de av att köpa tider. Det finns skäl att titta på det tillsamman­s.

Även i Haninge har kommunen planer på att bygga en ny simhall, något som finns med i detaljplan­en för nya Västerhani­nge centrum som just nu bearbetas.

 ??  ?? SLITEN. Huddingeha­llen är i dåligt skick och i stort behov av renovering. Även simhallarn­a i Vårby och Skogås har renovering­sbehov, om än inte lika omfattande.
SLITEN. Huddingeha­llen är i dåligt skick och i stort behov av renovering. Även simhallarn­a i Vårby och Skogås har renovering­sbehov, om än inte lika omfattande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden