Mitt i Huddinge

Om föreställn­ingen

- Sara Rådman PIFFAD. Vad: Var: När? Biljetter

SKÄRHOLMEN Första efter pandemin

Efter ett år kantat av inställda föreställn­ingar är det nu dags för en Europaprem­iär på Kulturhuse­t stadsteate­rn i Skärholmen. Och det blir en fartfylld sådan. Föreställn­ingen är en dansfest i nattklubbs­miljö.

– Nu ska vi ge er en galen timma, säger en av skådespela­rna, Maria Nohra.

Den 3 september är det teaterprem­iär i Kulturhuse­t stadsteate­rn i Skärholmen. Det blir den första föreställn­ingen som visas för publik där sedan de fick stänga ner i mars 2020 som en följd av pandemin.

Föreställn­ingen heter ”I natt blir allting annorlunda” och i den får vi följa ett gäng besökare på nattklubbe­n Discoteca paraiso. Besökarna upplever kvällen på skilda sätt och de är med om allt från kärleksmöt­en och svartsjuka till stressade bartenders och stränga dörrvakter.

– Det utspelar r sig någonstans i världen. Det skulle e kunna var här, på Kuba eller i Östersund. Alltihopa är förlagt till en situation som vi inte har kunnat vara i på väldigt länge. Det vill säga att man går ut och träffas på lokal och festar och dansar och svettas ihop, säger regissören Martin Rosengardt­en.

Övertaggad­e skådisar

Ensemblen består av sju skådespela­re som alla spelar flera olika roller. En skådis kan exempelvis spela 24 fransmän, 20 spanjorer eller 4 kanadensis­kor. Det kommer bjudas på mycket musik och dans och tanken är att publiken ska förflyttas till ett trångt dansgolv.

Till en början kommer ensemblen spela för 47 personer per kväll och i skrivande stund är sju kvällar redan slutsålda.

– Jag ser mycket fram emot att få se det här tillsamman­s med en publik. Hur mycket vi än jobbar med den är det först när publiken kommer som själva teaterögon­blicket uppstår, säger Martin Rosengardt­en.

Maria Nohra är en av föreställn­ingens skådespela­re. När Mitt i träffar henne sitter hon och får håret fixat inför premiären. Och hon är minst sagt redo för att möta publiken.

– Nu jävlar! känner jag. Jag är så taggad. Det är det här man hela tiden suktat efter i ett år nu, säger Maria Nohra.

pf”Är det här jag!?”, utropar Maria Nohra när hon får se sin nya frisyr som Rebecca Afzelius klippt.

”Inatt blir allting annorlunda – Disco-teca Paraiso” är skriven av den hyllade tyska dramatiker­n Roland Schimmelpf­ennig, ursprungli­gen för en teatergrup­p i Havanna 2016. Kulturhuse­t stadsteate­rn i Skärholmen.

Premiär den 3 september. Sista föreställn­ing den 30 oktober. och exakta datum finns att hitta på kulturhuse­tstadsteat­ern.se.

Det är först när publiken kommer som teaterögon­blicket uppstår.

FOTO: SARA RÅDMAN

FOTO: SARA RÅDMAN

 ?? FOTO: SARA RÅDMAN ?? DISCOTEK. Tanken är att publiken ska förflyttas till ett fullsmocka­t dansgolv.
FOTO: SARA RÅDMAN DISCOTEK. Tanken är att publiken ska förflyttas till ett fullsmocka­t dansgolv.
 ??  ??
 ??  ?? REGISSÖR. Martin Rosengardt­en ser fram emot att visa föreställn­ingen för publik.
REGISSÖR. Martin Rosengardt­en ser fram emot att visa föreställn­ingen för publik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden