Mitt i Huddinge

Kan bli granne med gymnasiet

- Pernilla Fagerström 08-550 554 95

HUDDINGE

Jelena Drenjanin (M), ordförande i grundskole­nämnden, delar inte Lärarförbu­ndets oro. Hon anser att pengarna inte används på rätt sätt i dag.

– Vi har låg lärartäthe­t och många chefer, vi behöver se över vår organisati­on, säger hon.

Enligt Jelena Drenjanin (M) handlar det om en nödvändig omorganisa­tion.

– När vi jämfört oss med andra kommuner ser vi att vi har väldigt många chefer och vi har inte alltid varit tydliga i deras i uppdragsbe­skrivning. I dag gör våra intendente­r olika saker på olika skolor. Jag tror att vi behöver titta över hur och vad våra chefer arbetar med.

Hon tror inte att färre chefer eller effektivar­e administra­tion kommer leda till en högre arbetsbela­stning för lärarna.

Inte större barngruppe­r

– Jag kan förstå från deras perspektiv, men vi behöver arbeta smartare. Om jag går tillbaka till min skolledarr­oll är min erfarenhet att när det är många chefer så efterfråga­r de mer av skollednin­g och lärare som gör att de kommer bort från verksamhet­en. Jag tycker exempelvis inte att lärare ska ägna sin arbetstid åt att rapportera hur många som har cyklat till skolan.

Lärarförbu­ndet är upprörda över att ni sparar på skolan när kommunen går plus. Vad säger du om det?

– Vi har jämfört oss med andra kommuner och har inte någon dålig skolpeng, vi ligger ganska genomsnitt­ligt. Vi ser att vi ligger lågt på lärartäthe­t, men högt på administra­tion och vi behöver se över vad kan vi göra.

Men det kan ni ju göra utan att genomföra nedskärnin­gar?

– Budgeten är inte beslutad, men planerings­förutsättn­ingarna bygger på vad kommunen har för inkomster och där finns ännu inte något utrymme. Det är en prognos på vad vi har att röra oss med.

Finns det risk för ännu större barngruppe­r?

– Nej.

 ?? FOTO: JONNA THOMASSON ?? JELENA DRENJANIN ( M), ordförande i grundskole­nämnden, anser att resurserna inom skolan behöver omfördelas.
FOTO: JONNA THOMASSON JELENA DRENJANIN ( M), ordförande i grundskole­nämnden, anser att resurserna inom skolan behöver omfördelas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden