Mitt i Huddinge

Snättringe­bo ställer ut sin konst

- Märta Lefvert

FRILUFTSKO­NST. dingeleden.

Konst och natur möts längs HudFOTO: HUDDINGE NATURKARTA

HERRÄNGEN Snättringe­bon Christina Demmlers måleri flödar av lekfullhet och fantasi. Nu ställer hon ut i Herrängens gård.

När Christina Demmler målar glömmer hon tid och rum. Hon tror att hon har skapat i en timme, men i själva verket har en halv dag gått i källaren hemma i Snättringe.

– Jag kan få ett sådant flow att det inte går att beskriva. Det är otroligt att få leva sig in i något så totalt. Under pandemin har jag målat väldigt mycket, säger hon.

Nu kan konstintre­sserade ta del av Christina Demmlers måleri. Den 12 september–3 oktober ställer hon ut i Röda flygeln vid Herrängens gård. Färgrika målningar, fulla av lekfullhet och fantasi, kommer att hänga på väggarna.

– Jag vänder upp och ner på verklighet­en lite grann och använder mycket färg. Många säger att de blir glada av min konst. Det är mycket i världen som är svart och då blir min konst en glädjekäll­a.

Numera är Christina Demmler pensionär. Under sitt yrkesliv målade hon på fritiden. Allt började med en akvarellku­rs 1999. Sedan gick hon vidare med kurser i mixed media, akryl och oljemålnin­g. Genom åren har det blivit många utställnin­gar, både i gallerier inne i stan och på platser runt om i ytterstade­n.

På vernissage­dagen är hon förstås på plats. Hon har ställt ut där tidigare och är också väl bekant med gården genom sina promenader.

– Den har blivit så fin sedan den rustades upp, säger hon.

 ?? FOTO: CHRISTINA DEMMLER ?? Lockande körsbär av Christina Demmler.
FOTO: CHRISTINA DEMMLER Lockande körsbär av Christina Demmler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden