Mitt i Huddinge

Första domen i Adrianafal­let

- Albin Tingstedt

HALLUNDA

Fem män dömdes i veckan för grovt vapenbrott. Tre av dem efter att ha poserat med automatvap­en i en musikvideo. Ett av vapnen som förekommer i videon är samma skjutvapen som avfyrade det skott som släckte 12-åriga Adrianas liv i Hallunda i fjol.

Fem män dömdes i veckan i en uppmärksam­mad rättegång för grovt vapenbrott vid Attunda tingsrätt.

Ett av vapnen i fråga, en AK-47:a, är samma skjutvapen som användes vid dödsskjutn­ingen av 12-åriga Adriana i Hallunda i fjol. Det slår tingsrätte­n fast.

Domstolen konstatera­r att tre av de fem männen – en 26-åring från Västerås, en 23-åring från Västerås och en 29-åring från Vårby – har haft fyra skarpa skjutvapen i sin ägo som de sedan använt vid en inspelning av en musikvideo.

Syftet med musikvideo­n, menar åklagaren Anna Svedin, har varit att sprida den för att stärka sin kriminella identitet och våldskapit­al.

I videon ser man hur en person tappar flera patroner från AK-47:an vid ett garage i Sollentuna när den viftas med i luften. Patronerna hittades senare av polisen, som kunde knyta dem till två dödsskjutn­ingar. En av dem var vid bensinmack­en i Hallunda den 2 augusti 2020.

Vapnet har ännu inte hittats.

Långa fängelsest­raff

Den 23-åriga rapparen från Västerås och hans 26-åriga bror döms till fängelse 4 år respektive 5 år 6 månader. 29-åringen från Vårby döms till 1 år och 2 månaders fängelse.

Resterande två i ärendet döms också till längre fängelsest­raff.

Utredninge­n kring mordet på Adriana fortsätter, där åtta personer sitter häktade.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? SAKNAD. 12-åriga Adriana sköts till döds den 2 augusti 2020.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN SAKNAD. 12-åriga Adriana sköts till döds den 2 augusti 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden