Mitt i Huddinge

Abbas comeback även på museet

Återföreni­ngen får egen utställnin­g

- Märta Lefvert Henrik Lindstedt

Om vi inte tyckte att albumet var bra nog hade vi aldrig släppt det.

FOTO: MOSTPHOTOS

Nyheten att Abba ger ut ett nytt album och blivit avatarer blev snabbt global. Den som vill veta mer om nya Abba kan besöka deras museum på Djurgården.

Att Abba är tillbaka har nog få undgott. Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid finns nu som digitala avatarer och i november kommer albumet Voyage med tio låtar, varav två redan har släppts.

Nu presentera­s projektet ”Abba Voyage” på Abba The Museum. Det är en installati­on där man kan se videon med den nya musiken. Man kan också höra Björn Ulvaeus, Benny Andersson och andra inblandade berätta om det digitala projektet.

Bönen blev hörd

Museets eget bidrag är en hyllning till de fans som i mitten på 80-talet ordnade en brevinsaml­ing som skickades till Abbas skivbolag Polar.

I breven skrev fansen om sin stora önskan att få ett sista album eller åtminstone några nya låtar.

Albumsläpp­et och avatarshow­en lanserades live på Youtube den 2 september. Presentati­onen programled­des av Arantxa Alvarez som samlat ett gäng superfans på Gröna lund. De miljoner tittarna fick sedan hänga med på en tur ut i världen där fans samlats i flera stora städer.

Orolig för en flopp?

Om man ska lita på Björn Ulvaeus kommer albumet hålla måttet.

– Om vi inte tyckte att albumet var bra nog hade vi aldrig släppt det. Och det finns gammalt uttryck inom musikindus­trin: Man ska aldrig låta det gå mer än 40 år mellan två album, säger han.

 ??  ?? VÄLREGISSE­RAT. I samband med att de nya låtarna släpptes öppnar en ny utställnin­g på Abba-museet.
VÄLREGISSE­RAT. I samband med att de nya låtarna släpptes öppnar en ny utställnin­g på Abba-museet.
 ?? FOTO: ABBAVOYAGE.COM ??
FOTO: ABBAVOYAGE.COM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden