Mitt i Huddinge

Jag bestämde mig – blev ”en sån person”

-

Vi är en bit in på hösttermin­en, men än är september inte över. Det finns med andra ord fortfarand­e en chans att förnya sig själv. Men precis som efter nyår är det så lätt att falla tillbaka i gamla vanor – alla löften till trots.

Det där godisförbu­det håller i en vecka, träningarn­a tre dagar i veckan blir snabbt till noll och den nya almanackan som ska hjälpa en att hålla koll på allt ligger orörd i lådan med blanka blad tills det är dags att införskaff­a en ny.

Nu är det slut på ovanan att helt glömma bort nya vanor! Jag har nämligen hittat en metod, eller ett tankesätt, som ska hjälpa. I alla fall enligt självhjälp­sboken En procentmet­oden.

Författare­n James Clear menar att det inte räcker med att bestämma sig och radar upp flera nycklar till framgång. En av dem har jag särskilt tagit fasta på: att direkt identifier­a sig med den nya vanan.

Nu är det slut på ovanan att helt glömma bort nya vanor!

Och nu intalar jag mig följande: Jag är en sådan person som tränar på lunchen varje måndag och torsdag. Men vänta, vad är det där andra som alltid tas upp när det gäller nya vanor? Någonting med att en ny vana har satt sig efter 30 dagar – eller är det 66? Där är jag inte rik riktigt än.

Just nu känns d det i alla fall lovande. För just nu är jag en sådan person. En person som tränar trän på lunchen alltså. Varje måndag o och torsdag. Sån är jag bara.

Hur länge det de håller i sig, det vete gudarna.

 ?? Prata med mig! matilda.klar @mitti.se ?? MATILDA KLAR
Redaktör
Prata med mig! matilda.klar @mitti.se MATILDA KLAR Redaktör

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden