Mitt i Huddinge

Ernman x2 gör Edith Piaf på scen

- Johan Thornton FAMILJÄRT. Hennes drabbande

Beata Ernman gör Edith Piaf på scen. Hennes mamma Malena gör rollen som Piaf, modell äldre.

– Det finns ingen jag litar mer på musikalisk­t, säger Malena Ernman.

Att få framföra hennes odödliga musik är en dröm som går i uppfyllels­e.

Den 19 september 2020 skulle den nyskrivna musikalen Forever Piaf haft premiär på Göta Lejon. Ett drygt år och en pandemi senare är det dags för ett nytt försök.

Nytt premiärdat­um är satt till 1 oktober 2021.

Snart 16-åriga Beata Ernman gör musikaldeb­ut där hon spelar Edith Piaf som ung.

– Så länge jag kan minnas har jag dansat och sjungit. Jag har lyssnat på Edith Piaf under min uppväxt men det är först nu jag har fått hela hennes historia. Att få framföra hennes odödliga musik är en dröm som går i uppfyllels­e, säger Beata Ernman, säger hon i en kommentar.

Mor och dotter

Den äldre Piaf spelas av Beatas mamma, operadrott­ningen Malena Ernman.

– Det känns väldigt roligt att få spela tillsamman­s med min dotter Beata, det finns ingen jag litar mer på musikalisk­t och jag inspireras av hennes sångteknik.

Kjellman spelar många

– Jag är oerhört glad över att få återvända till Göta Lejon och att få jobba med Rikard Bergkvist. Tillsamman­s kommer vi att få se en helt ny sida av Edith Piaf, säger Malena Ernman.

Medverkar på scen gör också Björn Kjellman som spelar flera av de personer som påverkade Edith Piafs artistiska bana.

För manus och regi står Rikard Bergkvist som bland annat skrivit och regisserat shower med Magnus Uggla, Pernilla Wahlgren och Brolle.

Beata Ernman med sin mamma Malena spelar Edith Piaf i olika åldrar.

unika röst, hennes älskade sånger och hennes dramatiska liv – en hallick som försökte skjuta ihjäl henne, ett barn som dog och en tillvaro som Frankrikes mest populära artist som dog blott 47 år gammal – har aldrig slutat beröra.

FOTO: PRESSBILD

 ??  ?? Redan under sin korta livstid blev Edith Piaf legendaris­k, en av 1900-talets absolut största sångikoner som enligt myten upptäcktes i ett gathörn när hon stod och sjöng.
Redan under sin korta livstid blev Edith Piaf legendaris­k, en av 1900-talets absolut största sångikoner som enligt myten upptäcktes i ett gathörn när hon stod och sjöng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden