Mitt i Huddinge

”Artisterna har klättrat på väggarna”

STOCKHOLM När restriktio­nerna släpper vågar konsertarr­angörerna äntligen boka på. – Det känns jättekul, säger Victor Fagerquist på Blixten & Co.

- Johan Thornton 08 550 550 72 johan.thornton@mitti.se

Alla vill ut och spela, helst igår.

Efter ett ovisst år kan vi gå på konserter igen, efter att regering och Folkhälsom­yndigheten bestämt sig för att lyfta restriktio­nerna. Stans konsertarr­angörer är redo.

– Det var förstås ett jättekul besked, på alla sätt och vis. Vi har en hel drös artister som nästan klättrar på väggarna, alla vill ut och spela, helst igår. Vi har en del turnéer som rullar ut på Sveriges scener redan i höst – en del som flyttats fram, och en del helt nytt, säger säger Victor Fagerquist på Blixten & Co.

Sålde varenda biljett

Framförall­t, menar han, finns en trygghet i att släppa biljetter till det som går upp till våren. Och det verkar finnas ett sug hos Stockholma­rna att få höra musik live igen.

– Allt kräver förstås sina förberedel­ser, men vi ser att intresset är skyhögt. Nyligen släppte vi biljettern­a till Eva Dahlgrens 30-årsjubileu­m för skivan ” En blekt blondins hjärta”. Det blir tre gig på Göta Lejon i februari 2022, och på mindre än tio timmar hade vi sålt varenda biljett. Det känns helt fantastisk­t, säger Victor Fagerquist.

Samtidigt som det spelas trumpeter och fanfarer från branschen uppmanar Folkhälsom­yndigheten­s Johan Carlsson dem som är ovaccinera­de att inte gå på konserter. På en pressträff sa han att det är olämpligt att gå ut och dansa eller att besöka barer.

– I synnerhet sådana där äldre vistas.

 ?? FOTO: JOHAN THORNTON ?? TILLBAKA. Amason är ett av de band som gör efterlängt­ad comeback på en större scen.
FOTO: JOHAN THORNTON TILLBAKA. Amason är ett av de band som gör efterlängt­ad comeback på en större scen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden