Mitt i Huddinge

Universite­tselever blev utsatta för vaccinbluf­f

- LURIGT. Studenter vid universite­tet är utsatta för nätfiske. Ingrid Johansson ingrid.johansson@mitti.se 070-602 54 87

Mejl har skickats ut till studenter vid Stockholms universite­t med uppmaning att klicka på en länk för att bekräfta sin registreri­ng för vaccinatio­n mot covid-19. Men det är ett försök till nätfiske.

Studenter vid Stockholms universite­t har fått mejl som säger sig bekräfta registreri­ng för vaccinatio­n mot covid-19. De uppmanas att klicka på en länk för att se om de är med på listan för vaccinatio­n.

Varnar studenter

Men det handlar om nätfiske (phishing), och universite­tet har gått ut och varnat och uppmanat studentern­a att inte klicka på länken, och om de råkat klicka, att omedelbart byta ut lösenordet.

”Mejlen ser övertygand­e ut” skriver de på sin webb.

”Sidan som länken pekar på ser precis ut som universite­tets inloggning­ssida, men ligger på annan adress där en angripare kan se alla uppgifter som skrivs in”.

Och någon registreri­ng via mejl för vaccinerin­g mot covid-19 används inte av regionen, särskilt inte nu då de har drop in-vaccinerin­g vid universite­tet.

 ?? FOTO: MOSTPHOTO ??
FOTO: MOSTPHOTO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden