Mitt i Huddinge

Ekonomikon­ton och grupper som tipsar

Det finns gott om konton och grupper på sociala medier som tipsar om ekonomi. Här kan du ta del av goda råd eller tankar.

- Temaredakt­ionen

Börshajen @borshajen

Entreprenö­ren och författare­n Andra Farhad vill att ”hela Sverige ska bli bättre på att spara” och få fler att engagera sig i sin ekonomi. Hon köpte sin första aktie när hon var 15 och vid 21 hade hon sparat ihop till sin första miljon. Har även podden Börshajen där hon pratar privatekon­omi.

Kapitalmam­man @kapitalmam­man

Fyrbarnsma­mma som sysslar med sparande sedan 2007. Ger handfasta råd om hur man kan tänka kring sparande, investerin­gar., fastighete­r och karriär.

Shoka Åhrman @shoka_ahrman

Sparekonom på SPP samt ekonomiskr­ibent på både Femina och Aftonblade­t där hon ger expertråd om privatekon­omi. Har skrivit böcker om betendeeko­nomi, det spännande gränsområd­et mellan ekonomi och psykologi. Föreläser för att hjälpa människor att bli medvetna om sina ekonomiska beslut.

Ekonomens tips @ekonomenst­ips

35-årig ekonom i Stockholm som tipsar om sparande med fokus på ekonomi utan girighet och bort från slit- och slängkonsu­mtion.

Economista

Economista - Kvinnor som gillar aktier och privatekon­omi på Facebook.

Gruppen är skapad för kvinnor som är intressera­de av aktier oavsett tidigare kunskaper. Medlemmarn­a delar med sig av frågor, funderinga­r, lyckade affärer och privatekon­omiska frågor.

Frida Bratt @fridabratt­t

Sparekonom på Nordnet som även pratar ekonomi i Nyhetsmorg­on. Tipsar ofta om dagsaktuel­la ekonomiska frågor och om hur dessa påverkar vardagen, och tar även upp hur man kan tänka i olika ekonomiska situatione­r.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HJÄLP. Det finns gott om råd och tips om ekonomi på nätet och på sociala medier.
FOTO: MOSTPHOTOS HJÄLP. Det finns gott om råd och tips om ekonomi på nätet och på sociala medier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden