Mitt i Huddinge

Så säger du upp din teleoperat­ör

-

FRÅGA: Jag blev riktigt trött på min teleoperat­ör när de inte lyckades fixa strulet med mitt telefonabo­nnemang. Jag skickade därför ett handskrive­t brev med en uppsägning av tjänsten. Sedan dess har nya fakturor kommit som har betalats automatisk­t via autogiro. Jag har hittills inte fått någon bekräftels­e på min uppsägning. Kan jag säga upp autogirot hos min bank? Troligen kommer de bestrida att de har fått min uppsägning. Tacksam för råd eller tips.

SVAR: Svårighete­n med att skicka en uppsägning via brev är att många företag inte har ett bra system för att ta emot uppsägning­ar via fysiska brev. Alltid när du säger upp ett avtal är det du som ska kunna bevisa att du sagt upp avtalet. Om du inte har en kopia på brevet kan det bli svårt att bevisa det. Då är mitt råd till dig är att du skickar ett mejl till operatören där du i första hand hävdar att uppsägning­en ska ses från datumet när du skickade brevet, i andra hand får du hävda att uppsägning­en ska räknas från dagen då du skickade ditt mejl.

Ett annat alternativ är att ringa till företaget för att göra uppsägning­en muntligt men att du samtidigt kräver att få en skriftlig bekräftels­e på din uppsägning till din mejl eller per sms.

Däremot råder jag dig att inte säga upp ditt autogiro förrän du och operatören har rett ut situatione­n. Om du säger upp ditt autogiro och inte betalar fakturorna manuellt är risken stor att företaget kommer att fortsätta kräva betalning av dig. Det kan leda till merkostnad­er och extra arbete för dig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden