Mitt i Huddinge

Nästa års utställnin­gar

-

Svenska förvärv 2021 (5 februari–14 augusti): Som en följd av Coronakris­en tilldelade­s museet 25 miljoner av regeringen för att stärka det svenska konstlivet och under 2022 presentera­s ett 30-tal av dessa nyförvärv i en samlingsut­ställning i två delar.

Every Ocean Hughes (1 mars–26 mars): I sina verk behandlar stockholms­baserade Hughes queera tidsoch rumsförest­ällningar, ömsesidig omsorg och en praktik med nära samband till queert liv och queer död.

Utställnin­gen äger rum på olika platser på Skeppsholm­en. Björn Lövin (2 april –18 september): Se texten ovan.

Jeppe Hein, Who are you reall (21 maj –28 augusti) Den danskekons­tnären Jeppe Hein (född 1974) bjuds in för att engagera publiken på ett helt nytt sätt. Istället för att installera utställnin­gen i någon av museets tillfällig­a utställnin­gssalar tar det konstnärli­ga projektets­in plats på andra ytor.

Nan Goldin (22 oktober– 26 februari): Hennes utforsknin­g av mänskliga erfarenhet­er genom kameralins­en är legendaris­k och hon har haft stort inflytande på yngre generation­er.

Korakrit Arunanondc­hai (17 september– 9 april): Den thailändsk­e konstnären (född 1986) förenar i sina verk intimt personliga erfarenhet­er med världspoli­tiska rörelser.

 ?? FOTO: TOBIAS FISCHER/ MODERNA MUSEET ?? Feet av Julia Bondesson, 2018.
FOTO: TOBIAS FISCHER/ MODERNA MUSEET Feet av Julia Bondesson, 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden