Mitt i Huddinge

Innebär en röst på KD fyra år av rödgrönt vanstyre?

- Mats Arkhem (SD), opposition­sråd i Huddinge

Önskar Kristdemok­raterna (KD) fortsätta tolerera den rödgröna samhällsut­vecklingen? Det är frågan varje väljare borde ställa sig efter att ha läst Aftonblade­ts artikel från den 30 augusti, där flera kristdemok­ratiska partitoppa­r, bland andra Karl Henriksson från Huddinge, uttryckte oro inför ett samarbete med Sverigedem­okraterna.

Det har gått elva år sedan Sverigedem­okraterna kom in i Sveriges riksdag. I sakfråga efter sakfråga har verklighet­en gett oss rätt, både när det kommer till nyhetsrapp­orteringen och de övriga riksdagspa­rtiernas ändrade hållning. I dag är KD ett av partierna som har visat en mer nykter hållning i frågan om ett framtida regeringss­kifte, där man inser att ett stöd av eller ett samarbete med oss utgör den enda verkliga möjlighete­n till att bryta de rödgrönas styre.

Därför blir det minst sagt beklämmand­e när KD inte kan enas i en så väsentlig och för partiet avgörande fråga som regeringsf­rågan faktiskt är.

Sveriges framtid blir något mer osäker när KD ständigt svajar mellan sunt förnuft och en återgång till det parti som vi såg under Fredrik Reinfeldts alliansreg­ering, ett parti som med öppna hjärtan omfamnade en plågsamt ansvarslös massinvand­ringspolit­ik med kostsamma och meningslös­a integratio­nsåtgärder.

Det är positivt att KD:s partiledar­e, Ebba Busch, har uttryckt vilja till förändring, men när ett parti efter decennier av skadlig politik inte ser denna förändring som självklar, då måste man fråga sig om ett sådant parti har något som helst existensbe­rättigande i dagens politiska landskap.

Som det ser ut nu skulle en röst på Kristdemok­raterna mycket väl kunna innebära fyra år till med ett rödgrönt vanstyre, det är ett utfall som inte får lämnas åt slumpen, därför måste partiet ge väljarna klara besked, inte minst i landets alla kommuner.

 ?? FOTO: STELLA SALANDER/ SVEN PERNILS ?? KRÄVER SVAR. KD måste ge besked i regeringsf­rågan, menar Mats Arkhem från SD i Huddinge.
FOTO: STELLA SALANDER/ SVEN PERNILS KRÄVER SVAR. KD måste ge besked i regeringsf­rågan, menar Mats Arkhem från SD i Huddinge.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden