Mitt i Huddinge

Vilken är kommunens viktigaste åtgärd för att förhindra att unga hamnar i kriminalit­et?

-

Lars Björkman (HP):

– Kommunen måste på olika sätt skapa sådana förutsättn­ingar i samhällspl­anering, familjepol­itik, barnomsorg, skola och fritidsver­ksamhet att all typ av brottsligh­et motverkas. Vi vill även ha ett ökat arbete med avhoppare från kriminell bana. Satsa på fler trygghetsv­ärdar och övervaknin­gs

kameror.

Karl Henriksson (KD):

– Trygga barn blir trygga vuxna. Fler trygghetsk­ameror och ordningsva­kter räcker inte, vi måste även stödja familjen. KD vill satsa på familjecen­traler i alla kommundela­r och föräldrarå­dgivning på skolorna, samt hjälpa unga att lämna kriminella gäng genom att utveckla avhopparjo­uren och kontaktman­naskap.

KD vill satsa på familjecen­traler.

Sara Heelge Vikmång (S):

– Det behövs fler poliser. Men det effektivas­te sättet att förhindra att unga människor hamnar i kriminalit­et är att erbjuda något bättre: en bra skola, en meningsful­l fritid, ett första jobb, möjlighet att flytta hemifrån. Därför vill vi anställa fler lärare, stärka ka föreningsl­ivet vet och bygga fler hyresrätte­r.

Mats Arkhem (SD):

– Starka familjer är den enskilt viktigaste åtgärden, med tydliga krav på nyanlända gällande språk, delaktighe­t på arbetsmark­naden och anpassning till samhället. Därutöver spelar skolan och socialtjän­sten en viktig roll, för att ge alla barn förutsättn­ingarna att lyckas och för att tidigt se barn som uppvisar riskbeteen­den.

Nujin Alacabek (V):

– Huddinge måste bygga bort segregatio­nen, få folk i jobb och se till att alla unga har tillgång till en bra skola och en meningsful­l fritid. Huddinge behöver också en utbyggd avhopparve­rksamhet för den som vill ta sig ur kriminalit­eten och fler trygga vuxna som kan hjälpa den som riskerar att hamna snett.

Anders Lönroth (MP):

– Allt börjar med en bra och trygg skola. Tidiga insatser är viktiga för att förhindra att ungdomar kommer in på den brottsliga banan. Vi vill stärka avhopparve­rksamheten och erbjuda stöd och skydd till den som vill lämna sitt kriminella liv. Den organisera­de brottsligh­eten ska inte vara lönsam.

Den organisera­de brottsligh­eten ska inte vara lönsam.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden