Mitt i Huddinge

Jag har aldrig röstat på samma plats två gånger

- HENRIK LINDSTEDT Redaktör

Iseptember 2010 gick jag för första gången, 19 år gammal, till en vallokal för att lägga mina röstsedlar i urnorna. Det var i min gamla låg- och mellanstad­ieskola i Täby och mina kommungran­nar fick som de ville: Hemmasonen Fredrik Reinfeldt röstades fram till en andra mandatperi­od som statsminis­ter.

Nästa gång det var dags hade jag flyttat till Flemingsbe­rg, var på väg att bli journalist och pluggade på högskola.

Så där har det fortsatt.

Nytt val, ny bostad. Jag har aldrig röstat i samma vallokal två gånger.

Man skulle kunna tro att min jag-måste-flytta-nerv hänger ihop med väljaropin­ionen. När folket tröttnade på Alliansen darrade det till i min kropp och jag drog söderut till en rödare del av länet lagom till att Stefan Löfven flyttade in i Sagerska palatset.

Utan de platser jag bott på hade jag förmodlige­n varit en sämre människa.

Fast nja, min bostadskar­riär har snarare styrts av vad som varit möjligt. Stockholms bostadsmar­knad är stenhård och man tackar helt enkelt inte nej till ett förstahand­skontrakt, även om det råkar ligga på andra sidan stan.

Om jag, som haft ett relativt lugnt mandatperi­odsindelat flyttmönst­er, tillåts se Stockholms bostadsmar­knad f från den ljusa sidan: Hur objektivt impopulära områden bostadsmar­knadens stadsmar tombola än slumpat fram har det alltid visat sig vara fina platser, fulla f av engagerade människor och nya perspektiv.

Och utan ut de platser jag bott på hade jag förmodlige­n varit en sämre människa och medborgare. Jag hoppas fler känner som jag, j för då kanske lidandet i bostadsdju­ngeln ändå för något gott med sig.

 ?? ?? Prata med mig! henrik.lindstedt @mitti.se
Prata med mig! henrik.lindstedt @mitti.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden