Mitt i Huddinge

Hon är en av de nya tv-poliserna

DEBUTANT. Malou Marnfeldt spelar Fanny i Tunna blå linjens andra säsong

- Jonas Berge

Fanny är lite yngre än mig, men mogen för sin ålder.

Tänk dig att du debuterar som skådespela­re. Tänk dig sedan att din första roll är i Sveriges största tv-serie.

– Det är nästan för bra för att vara sant, säger Malou Marnfeldt, som spelar en av de nya poliserna i Tunna blå linjen.

Malou provspelad­e faktiskt för rollen som Faye till första säsongen av Tunna blå linjen. Hon fick den som bekant inte.

– Det är jag väldigt glad för nu, eftersom Fanny passar mig bättre. Den castingans­variga hörde av sig igen och sa att hon hade en annan grej. Både att få möjlighete­n att jobba med så fantastisk­a skådespela­re och gå rakt in i en succéserie är nästan för bra för att vara sant.

Fanny heter Malous karaktär. Hon är 24 år, nyutexamin­erad och en av fyra nya poliser i serien.

– Fanny är lite yngre än mig, men mogen för sin ålder. Hon har blivit vuxen tidigare än vissa andra jämnåriga. Hon har både ett mognare synsätt och en mognare smak när det gäller musik och film, säger hon.

– Precis som Fanny har jag fått det jobb jag har arbetat hårt för att få. Jag känner också igen mig i att vara ny i den där världen man har kämpat för. Sedan hamnar hon i situatione­r jag inte skulle ha hamnat i. Samtidigt förstår jag varför.

Tacksam för all hjälp

Det var speciellt att komma in i en sammansvet­sad grupp, även om de var ”supervälko­mnande och duktiga, fina människor”.

– Alla främjas av att man trivs ihop. Det var fint att jobba fram scenerna tillsamman­s eller bara ta en kaffe ihop – eller en öl efter dagen slut.

Malous största utmaning var att gestalta ett yrke hon inte har varit i närheten av. Hon är glad och tacksam att de hade en rejäl workshop tillsamman­s med poliser och att poliser alltid var på plats vid inspelning­arna så att de kunde bolla detaljer. Som vid vilka tillfällen du tar på dig handskar, vem som tar ansvar för vad, hur man står när man pratar med en misstänkt, hur man talar i polisradio.

– Tidigare när jag har läst om händelser har jag inte sett saker ur polisens perspektiv. Nu kan jag se människan bakom uniformen.

När hon ska försöka gissa varför serien blivit så populär säger hon:

– Den skiljer sig från andra, det är snarast en relationss­erie. En serie som visar det vackra och det fula. En serie som tar upp allt. Publiken har nog längtat efter något genuint.

 ?? FOTO: HÅKAN SCHÜLER/ANAGRAM FOTO: FREDRIK BENFGTSSON ?? FÄRSK. Malou Marnfeldt spelar nybliven polis när Tunna blå linjentill många tittares glädje är tilbaka.
FOTO: HÅKAN SCHÜLER/ANAGRAM FOTO: FREDRIK BENFGTSSON FÄRSK. Malou Marnfeldt spelar nybliven polis när Tunna blå linjentill många tittares glädje är tilbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden