Mitt i Huddinge

”Ett tryggare Stockholm utan köer”

-

de privata alternativ­en i vården – eller ska politikern­a ”ta tillbaka kontrollen” som Socialdemo­kraterna säger? I sista tidningsnu­mret innan valet låter vi de båda huvudkomba­ttanterna argumenter­a för sin sak.

/Petter Beckman, debattreda­ktör

Ska Stockholms­regionen fortsätta utveckla

Stockholm ska vara en plats för frihet, trygghet och framtidstr­o. Här ska företag frodas och familjer vilja leva. Många av dessa positiva värden präglar redan i dag huvudstads­området som är en av Europas mest konkurrens­kraftiga regioner, med många globala huvudkonto­r, världsleda­nde forskning och en stark tillväxt.

För att kunna fortsätta på den vägen måste vi mota bort de mörka moln som tillåtits dra in över Stockholms­regionen. Den växande otrygghete­n är det största hotet. Med ett rekordhögt antal gängskjutn­ingar, etablerade stöldligor och allt färre poliser är läget akut.

Det behövs fler poliser och skärpta straff. Men det är inte hela lösningen. Därför går vi moderater i Region Stockholm till val på en trygghetsm­iljard smiljard som ska gå till 300 nya ordningsva­kter, akter, fler trygghetsk­ameror och h förstärkt trygghetsc­entral i kollektive­ktivtrafik­en. Detta för att trygga våra resenärer, patienter ter och medarbetar­e när regeringen ringen misslyckat­s.

Stockholma­rnas hushållshå­llsekonomi är också viktig. tig. Det är dyrt att vara stockholma­re och situatione­n blir alltmer ohållbar med höga el- och bränslepri­ser. Köpkraften urholkas nu snabbt, vilket gör att behovet av breda skat- tesänkning­ar och stärkta kta pensioner är uppenbart. rt.

Samtidigt går vi mot en lågkonjunk­tur. Men jag känner mig trygg med att Region Stockholm har en ekonomi i balans tack vare en god hushållnin­g. Det gör att vi kan lova att inte höja skatten och leverera sjukvård och kollektivt­rafik av högsta kvalité även framöver. Regionens ekonomiska styrka gör det möjligt för oss att rikta fokus på att korta vårdköerna och bygga ut kollektivt­rafiken.

sjukvårdsb­ehovet framöver måste vården fortsätta växa. Vi behöver öka resurserna till vårdcentra­lerna, rekrytera fler barnmorsko­r, satsa på att motverka barn och ungas psykiska ohälsa samt bygga ut med 200 nya vårdplatse­r för ö att korta o ta väntetider­na vä tet de a på akutmottag­ningarna.

Sedan 2006 har vi moderater mod fördubblat vårdbudget­en. Vi är garanten g för att med ordning och reda re i ekonomin alltid kunna prioritera prior kärnverksa­mheterna.

För att klara

Vänsterblo­cket vill lägga ned närakuter och dra d undan mattan för fristående friståend vårdgivare så det blir mindre mi vård för stockholma­rna. stockholm Det säger Moderatern­a Modera nej till.

Irene Ir Svenonius (M) Finansregi­onråd

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden