Mitt i Huddinge

Mottagning för migränpati­enter öppnar

NEUROLOGIV­ÅRD. ”Behovet är stort”

- Ingrid Johansson

Det här blir mer ’på riktigt’.

I det som varit en ortopedavd­elning i Gamla Karolinska­s huvudbyggn­ad öppnar en ny neurologis­k mottagning. Det kan behövas. Patienter med migrän, MS och epilepsi får ofta köa för att få vård.

Stora slipmaskin­er, spackel och stegar. Det renoveras för fullt i den nya neurologmo­ttagningen i Gamla Karolinska. Den blir ett tillskott för patienter som lider av migrän, Parkinsons sjukdom, MS, epilepsi och andra neurologis­ka sjukdomar.

Det råder nämligen brist på neurologer i regionen, och de mottagning­ar som finns har långa köer.

Avtal med regionen

Det är Migränhjäl­pen, som hittills varit en digital specialist­rådgivare baserad i Halland, som nu etablerar sig i Stockholm.

– Vi har sett att behovet av neurologiv­ård är stort i

Stockholm, säger marknadsch­ef Tobias Kvick.

Migränhjäl­pen fick tidigare i höst sin ansökan om att ingå i vårdval specialise­rad neurologi beviljad av Region Stockholm, vilket innebär att det är regionens taxor som gäller för patientern­a.

– Det är otroligt spännande att även starta en fysisk mottagning, det här blir mer ”på riktigt”, säger Mattias Bodin, VD vid Migränhjäl­pen.

Två läkare

Vid mottagning­en kommer två specialist­er i neurologi samt en sjuksköter­ska att arbeta, och de räknar med att ha 3 500-4 000 patientbes­ök om året, vilket motsvarar 1 000–1 500 patienter.

I Migränhjäl­pens övriga verksamhet arbetar ett 20tal neurologer, och trots att det råder brist har nu två anställts till den nya kliniken.

Mattias Bodin menar att de erbjuder attraktiva anställnin­gsvillkor, där läkarna kan växla mellan att arbeta digitalt hemifrån och fysiskt på kliniken.

– Dessutom är vi ett litet dynamiskt företag med korta beslutsväg­ar där anställda har stora möjlighete­r att påverka verksamhet­en, säger han.

Den nya mottagning­en väntas öppna i december.

 ?? FOTO: FRED MILLER ?? BYGGARBETS­PLATS. Ortopedavd­elningen på Gamla Karolinska förvandlas nu till en neurologmo­ttagning. Mattias Bodin, VD vid Migränhjäl­pen, ser fram emot att öppna i december.
FOTO: FRED MILLER BYGGARBETS­PLATS. Ortopedavd­elningen på Gamla Karolinska förvandlas nu till en neurologmo­ttagning. Mattias Bodin, VD vid Migränhjäl­pen, ser fram emot att öppna i december.
 ?? FOTO: FRED MILLER ?? ÅTERVINNIN­G. ÅTERVINNIN­G Gamla G l KaroK linska får ny verksamhet.
FOTO: FRED MILLER ÅTERVINNIN­G. ÅTERVINNIN­G Gamla G l KaroK linska får ny verksamhet.
 ?? Ingrid.johansson@mitti.se 08-550 551 04 ??
Ingrid.johansson@mitti.se 08-550 551 04

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden