Mitt i Huddinge

M-toppens skarpa kritik: ”Hyckleri”

- Pernilla Fagerström

Daniel Dronjak (M) är mycket kritisk till att S som tidigare kritiserat nolluppräk­ningar till nämnderna nu gör samma sak.

HUDDINGE

Daniel Dronjak har i många år presentera­t den tidigare koalitione­ns budgetförs­lag och sedan fått stå till svars. Nu uttalar han sig i rollen som opposition­sledare. Och han sparar inte på krutet.

– De som trodde på alla löften om att Huddinge nu kommer att få en ny riktning blir nog väldigt besvikna. Det är nolluppräk­ningar till alla verksamhet­er, det man tidigare kallade för nedskärnin­gar i välfärden. Jag kan inte hitta ett bättre uttryck än hyckleri.

Samtidigt är det ett betydligt tuffare ekonomiskt läge?

– Största skillnaden är att det är väldigt mycket tuffare för hushållen med höjda elpriser och inflation. Det påverkar ju även våra verksamhet­er och nämnder mycket. Inte minst löneökning­arna, alla bedömare säger att det nu kommer att bli kraftiga löneökning­ar. Att

i det läget inte kompensera nämnderna för det gör det här glappet ännu större.

Skulle ni ha kompensera­t nämnderna för ökade löner om ni fått behålla makten?

– Vi återkommer med vårt budgetförs­lag, men det jag pekar på är hyckleriet. Att kalla nolluppräk­ning för nedskärnin­gar och svältbudge­t och sedan lägga fram ett sådant förslag själv.

Daniel Dronjak reagerar också på att det inte finns några planer på ytterligar­e skattesänk­ningar.

– Det finns inte en tillstymme­lse till ambition om att Huddingebo­rna ska få behålla mer i plånboken. Jag noterar också att valfrihete­n har tonats ner i visionerna. C och HP har fått vika sig för en tydligt vänsterprä­glad budget.

M, L, KD och DP kommer att lägga fram ett gemensamt budgetförs­lag.

Jag kan inte hitta ett bättre uttryck än hyckleri.

 ?? ANGIE GRAY FOTO: ?? KRITISK. Daniel Dronjak (M) tror att väljare som ville se förändring blir besvikna på det nya styrets budget.
ANGIE GRAY FOTO: KRITISK. Daniel Dronjak (M) tror att väljare som ville se förändring blir besvikna på det nya styrets budget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden