Mitt i Huddinge

Ida-Lova gör entré i Mello

Med storm när hon som 13-åring gjorde en cover på Kent-låten ”Utan dina andetag”. Nästa helg gör Segeltorps­bon debut i Mello. – Jag kan inte tro att det är sant, säger Ida-Lova Lind, 18. Från covers till att tävla i Mello med egenskrive­n låt

- Pernilla Fagerström

Jag har inte riktigt förstått att det är sant. För varje dag som går börjar polletten trilla ner.

Nästa helg är det dag för den tredje deltävling­en i Melodifest­ivalen. Då står 18-åriga Ida-Lova Lind från Segeltorp på scenen i Lidköping.

– Det känns helt overkligt, men det är så otroligt kul! Jag har inte riktigt förstått att det är sant. För varje dag som går börjar polletten trilla ner, säger Ida-Lova.

Hon tävlar med låten ”Låt hela stan se på” som hon beskriver som ”en lugn ballad som växer ganska mycket”. En låt som passar IdaLovas röst, helt enkelt.

Hon har skrivit texten ihop med två andra textförfat­tare.

– Det gör mig väldigt glad och det känns viktigt för mig. Det känns närmare hjärtat. Den handlar om att man ska våga leva. Om frågor man ställer sig som ung, som vem man är. Budskapet är lite: Gör din grej och låt hela stan se på. Man ska dansa som om ingen ser, fast alla ser, säger Ida-Lova.

Gjorde cover på Kent-låt

Ida-Lova är bara 18 år, och en av de yngsta deltagarna i Mello, men hon nådde ut till en stor publik redan för fem år sedan.

– Jag hade gjort lite covers och när jag var 13 fick jag frågan om jag ville göra en cover på Kents ”Utan dina andetag” till Svenska hjältargal­an. Det sa jag utan tvekan ja till, det har alltid varit min dröm att få stå på scen och sjunga, säger hon.

Sedan dess har hon släppt fler covers, bland annat av Lalehs ”En stund på jorden” och förra sommaren släppte hon sin debut-EP med egna låtar.

Till vardags går hon musikinrik­tning på Viktor Rydbergs gymnasium vid Jarlaplan. Till sommaren tar hon studenten tänker fortsätta med sång och musik.

– Jag har sjungit i bokstavlig­en hela mitt liv och alltid vetat att jag vill försöka bli artist.

Familjen följer med

Men först är det Mello som gäller och kanske blir det en språngbräd­a till en framtida artistkarr­iär. Med sig som stöd den 18 februari i Lidköping har hon hela familjen, släkt och kompisar.

– Det är helt sjukt att jag ska vara med, jag kan inte fatta att jag sitter här och säger det. Jag har alltid kollat på Mello på tv, och det ska jag göra nu också, bara inte när jag själv är med.

Hur tror du att det går, går du vidare till final?

– Den tanken har inte nått mitt huvud än. Jag har inte tänkt på själva tävlingen, bara att jag får göra det jag gillar allra mest. Det är ungefär där jag är. Jag är bara så himla glad och peppad på att få vara med.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Ida-Lova tävlar i den tredje delfinalen i Melodifest­ivalen.
FOTO: PRESSBILD Ida-Lova tävlar i den tredje delfinalen i Melodifest­ivalen.
 ?? FOTO: JANNE DANIELSSON/SVT ?? Mello-redo.
FOTO: JANNE DANIELSSON/SVT Mello-redo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden